Diari La Veu del País Valencià
Protesta de la Mesa pel Xúquer dissabte 14 de juny davant la Generalitat
Redactaveu / València

El proper dissabte 14 de juny tindrà lloc una Concentració de la Mesa pel Xúquer a València. La mateixa se celebrarà a les 19:00 a la plaça de Manises, davant el Palau de la Generalitat.

La prostesta forma part de la intensa campanya de movilitzacions que des de Xúquer Viu i la Mesa pel Xúquer estan fent en defensa del Xúquer i l’Albufera i contra el Pla de Conca recentment aprovat, segons els organitzadors de la protesta prevista a València.

La Mesa pel Xúquer denuncia que el Pla de Conca del Xúquer aprovat, no contempla uns cabals ecològics suficients i adequats per al Xúquer i l’Albufera i que “augmenten els cabals per a regar a la Manxa, consagrant la sobreexplotació de l’aqüífer, que proporcionava aigua al Xúquer”.

També denuncia que “li neguen una concessió d’aigua del riu per a beure a la Ribera i en canvi li la donen al Vinalopó per al negoci i l’especulació”. Segons la Mesa pel Xúquer, el Pla estableix que els estalvis de la modernització del regadiu a la Ribera aniran també al Vinalopó i a Alacant, “en lloc de compensar els cabals del Xúquer i l’Albufera per la reducció dels retorns de reg”.

Entre les entitats i institucions que s’han adherit a aquesta movilització figuren Xúquer Viu, les comunitats de regants de Sueca, Cullera, Quatre Pobles i Carcaixent, la Unió de Llauradors i Ramaders, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de la Ribera, FAPA València, Comissions Obreres (CCOO PV), Unió General de Treballadors (UGT), Intersindical Valenciana, Fundació Nova Cultura de l’Aigua, Ecologistes en Acció, Plataforma Albufera Viva, Federació Cultural Valenciana de Vela Llatina, AEMS-Ríos con Vida, Salvem el Botànic, el Col•lectiu d’Ensenyants de la Ribera, la Ribera en Bici, Amics de la Muntanyeta dels Sants de Sueca, PSPV-PSOE, Esquerra Unida del País Valencià, Coalició Compromís, ERPV, Més Algemesí, Iniciativa d’Esquerres d’Alginet, Compromís per l’Alcúdia.

A més, també s’han adherit els ajuntaments de Sueca, Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Corbera, Fortaleny, Almussafes, Riola, Alginet, l’Alcúdia, Sumacàrcer i Antella,

Ja el passat 17 de maig es va celebrar una Festa pel Xúquer a Sueca i el 31 de maig una manifestació al Palmar, en el centre de l’Albufera.

Comparteix

Icona de pantalla completa