Diari La Veu del País Valencià
Campanya per demanar l’absolució d’una estudiat que pot anar a presó per manifestar-se
RedactaVeu / València

La JCPV i el PCPV han fet públic un comunicat conjunt i encetat una campanya en les xarxes socials (#francescaabsolucion) amb el lema ‘No més muntatges policials’ i ‘Stop repressions, Francesca Absolució’ per demanar l’absolució de Francesca Mercé, una militant que podria ser condemnada a presó per protestar en la vaga estudiantil.

Segons assegura el manifest, Francesa “no va cometre el delicte que li imputen i tan sols va fer ús del legítim dret de manifestació per a reclamar una educació pública de qualitat de la qual els fills dels treballadors no siguem expulsats per no poder fer front al pagament de les taxes.”

En el manifest, Joventut Comunista del País Valencià denuncia, a més, que Francesca Meré, va ser “agredida per un agent de policia, sotmesa a un interrogatori propi d’un estat policial i ara s’enfronta a una pena de presó” i fan una crida a la solidaritat “amb la nostra camarada, el més àmplia i unitària possible, per a aconseguir que siga absolta”. “Ni Francesca, ni JCPV, ni el moviment estudiantil s’arrugaran davant aquesta nova mostra de repressió, al contrari”, indica el comunicat.

“Casos com el que ara denunciem ens demostren que vivim en un règim profundament antidemocràtic i ens animen a seguir en la lluita per a acabar amb ell. La repressió no ens pararà”, continua el text.

Cal indicar que l’exdiputada d’EUPV, i d’ací uns dies eurodiputada del Parlament Europeu Marina Albiol, entre d’altres, ha publicat un tuit indicant que “volen empresonar una companya. Difusió”.

Segons les Joventuts del Partit Comunista del País Valencià, “cada vegada som més els que estem decidits a conquistar un futur digne per a la joventut i parar els peus a tots aquells que pretenen mantenir-nos en l’atur, en els treballs precaris, als qui ens expulsen del sistema educatiu i ens obliguen a exiliar-nos”, per la qual cosa anuncien que “mai renunciarem a defensar els nostres drets”.

Antecedents

El passat 8 de maig, en el marc de l’última vaga estudiantil del curs, Francesca Mercé, militant de la JCPV i activista del moviment estudiantil d’Elx, va participar en la manifestació que va recórrer els carrers d’aquesta localitat, segons informa PCPV i JCPV.

En un moment donat, desenes de manifestants es van aglutinar en la porta de les dependències de la Regidoria d’Educació de l’ajuntament il•licità, entre els quals es trobava Francesca. Quan es disposaven a prosseguir la manifestació, “un agent de policia la va tirar al sòl violentament i després va ser retinguda i identificada”, segons informa el PC. Hores després, Francesca va tornar a ser identificada per agents de paisà, aquesta vegada al costat d’altres companys.

Segons les mateixes fonts, uns dies més tard Francesca va rebre una telefonada en la qual la Policia Nacional la citava a declarar en dependències policials.

“Aquesta declaració va ser un interrogatori polític, en el qual membres de la Brigada d’Informació d’Elx van fer multitud de preguntes, la finalitat de les quals era obtenir tota la informació possible sobre les organitzacions polítiques juvenils i del moviment estudiantil de la localitat, així com de les persones que formen part de les mateixes”, denuncia l’escrit.

“Onada repressiva” per “atemorir la població”

I és que, segons JCPV i el PCPV, des de fa temps, aquestes dues organitzacions al costat de moltes altres organitzacions polítiques, sindicals i moviments socials de l’Estat espanyol, “denunciem una escalada repressiva dirigida contra els sectors socials que han plantat cara a les polítiques d’austeritat i a la retallada de drets socials i llibertats civils que estem patint”.

El Partit Comunista i Joventut Comunista considera que davant l’augment de les mobilitzacions, “el règim sorgit de la Transició, en clara descomposició i incapaç d’oferir cap resposta a les reivindicacions populars”, va reaccionar “desencadenant una onada repressiva que el seu objectiu és atemorir els militants i activistes mitjançant les càrregues policials, les denúncies, els muntatges policials i els empresonaments”.

En els últims anys, els exemples han sigut nombrosos i cada vegada més freqüents, es recorda finalment en el manifest.

Comparteix

Icona de pantalla completa