Diari La Veu del País Valencià
Fabra traurà l’aforament dels diputats si la proposta inclou reducció dels parlamentaris
ACN / València

El cap del Consell, Alberto Fabra, ha reiterat la seua negativa però ha assegurat que no li “tremolarà el pols” amb aquells que es demostre que han malversat fons i que no pararà “fins que retornen l’últim cèntim”.

El president ha assegurat que la defensa dels interessos de la Generalitat Valenciana està ben representada amb la personació civil al procés i que aquesta permet recuperar els diners que haurien eixit de manera il·legítima de les arques públiques. 



Fabra ha assenyalat que els informes de l’advocacia de la Generalitat varen donar el seu vistiplau als convenis amb l’Institut Nóos des del punt de vista administratiu. El cap del Consell ha afegit que el procés es troba en fase d’instrucció i que “res no ha canviat”.

Fabra ha recordat que la personació civil es va realitzar perquè es pot comprovar que Nóos va enviar factures duplicades i ha assegurat que “seguirem perseguint les persones que treuen recursos als ciutadans”. 



El president valencià ha recordat com va apartar l’exconseller Rafael Blasco, condemnat a 8 anys de presó, del grup parlamentari i del partit i ha defensat que aquesta continuarà sent la seua política amb els imputats. 



El síndic de Compromís, Enric Morera, ha dit que Fabra està “trencant la seua línia roja contra la corrupció” i que la declaració judicial de Grau “sí que aporta novetats”. Morera ha afegit que Grau va assegurar que la Generalitat va posar en marxa els contractes amb Nóos després d’una reunió entre l’expresident valencià Francisco Camps, l’alcaldessa de València Rita Barberá i Urdangarin. 



El portaveu de la coalició ha demanat la retirada de l’aforament dels diputats i ha assegurat que s’utilitza per dilatar els processos judicials. “No tinc problema en parlar d’aforaments”, ha dit Fabra, que ha afegit que es negociarà si la proposta inclou la reducció de diputats. 



La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha dit al seu torn que la diferència entre el ‘cas Nóos’ i l’exconseller Blasco és que “Rita Barberà no és tan sacrificable” i ha acusat Alberto Fabra de protegir l’alcaldessa de València evitant la imputació per la via penal en el procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa