Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia i Generalitat recorren la sentència de Blasco per a elevar les penes
Europa Press / RedactaVeu / València

Ambdues acusacions han presentat un escrit en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) per anunciar la preparació d’un recurs de cassació davant la sentència que condemna l’exconseller del PP, Rafael Blasco, i altres huit persones, per la primera peça del ‘cas Blasco’ -en total, hi ha tres-.

En concret, el ministeri públic té intenció de recórrer la sentència íntegrament amb l’objectiu que es tinguen en compte tots els delictes del quals s’acusava a tots els condemnats, la qual cosa, en cas d’admetre’s en el TS, provocaria un increment de penes en alguns d’ells.

Per la seua banda, l’Advocacia de la Generalitat -acusació particular- pretén presentar un recurs davant el Suprem sobre algunes parts de la sentència. Així mateix, el ciutadà Antonio Penadés, que exerceix d’acusació popular en el procediment, té previst adherir-se als recursos que s’interposen tant per part del fiscal com de la Generalitat.

En els seus recursos, tant Fiscalia com l’Advocacia de la Generalitat pretenen que el TS tinga en compte el delicte de malversació pels tres petits projectes en entendre que aquest es va cometre durant el desenvolupament dels mateixos, tal com consideren provat. Si s’estimara aquest extrem, s’agreujarien les penes per a alguns condemnats que van participar en la tramitació i justificació d’aquests expedients.

Prorrogat el termini

Per la seua banda, les defenses dels condemnats també tenen previst recórrer davant el TS la sentència, encara que la majoria no ha presentat l’anunci davant el TSJ valencià ja que s’ha perllongat el termini per a fer-ho després que se sol·licitaren uns aclariments a la resolució. Així, el termini de cinc dies donat inicialment pel tribunal conclourà la setmana vinent.

Entre altres aclariments, la Sala ha confirmat que la pena imposada per a l’exsecretària general de l’extinta Conselleria, Tina Sanjuán, és de set anys i un dia, i no de set anys, sis mesos i un dia com s’havia dictat en la resolució.

Els lletrats dels condemnats, en els seus escrits, pretenen insistir en la inexistència de delicte i en algunes pericials que el tribunal valencià no ha tingut en consideració per a dictar la sentència. Així mateix, alguns advocats tornaran a qüestionar el paper de l’Advocacia de la Generalitat en el procés, ja que inicialment va prestar defensa a alguns condemnats i després va exercir com a acusació.

Sobre aquest punt, el TSJ va negar el “doble joc” de la Generalitat i va apuntar que era “molt difícil” admetre que la puntual actuació de l’Advocacia amb alguns processaments haja pogut condicionar completament la seua actuació fins a l’extrem d’inhabilitar-la completament.

Comparteix

Icona de pantalla completa