Diari La Veu del País Valencià
Francesco Tonucci impartirà una conferència: ‘L’escola que volem, l’escola que necessitem’

RedactaVeu / València.

El reconegut internacionalment pedagog italià Francesco Tonucci, especialitzat en educació infantil, impartirà una conferència el proper dia 9 de juny a l’Aulari Municipal de la Música i les Arts (AUMA) de Picassent, a les set de la vesprada, en un acte organitzat per la Nostra Escola Comarcal.

En un context de retallades en l’educació, i en marxa ja una reforma del sistema educatiu a través de l’anomenada Llei Wert, que soscava alguns dels fonaments bàsics del model de l’ensenyament democràtic, Tonnucci parlarà de ‘L’escola que volem, l’escola que necessitem’. És tal l’expectació que ha provocat l’arribada de Tonucci que a data de hui hi ha 500 persones inscrites per a assistir a la seua conferència.

El pedagog italià, prèviament a la seua conferència, visitarà les instal·lacions de la Nostra Escola Comarcal. Francesco Tonucci, que en repetides ocasions ha dit que “l’aliment de l’escola hauria de ser l’experiència dels xiquets”, podrà comprovar personalment l’esperit de la Nostra Escola Comarcal, que enguany compleix 40 anys.

La Comarcal és una de les escoles pioneres en l’ensenyament en valencià. Com a cooperativa mixta (pares-mares i treballadors) basteix la seua actuació des de la participació.

El projecte educatiu de la Nostra Escola Comarcal pretén desenvolupar les capacitats intel·lectuals i humanes de l’alumnat, afavorir el seu esperit crític i creatiu i la presa de decisions col·lectives, així com fomentar la coeducació activa i establir un marc de convivència respectuós amb els principis de no violència i l’ecologia.

Francesco Tonucci treballa com a investigador al Centre Nacional de Recerca Italià.

Ha escrit nombrosos llibres, entre altres Com ser infant (1989), La ciutat dels nens (1991) i Quan els infants diuen Prou! (2003). La pedagogia de Tonucci proposa adoptar el punt de vista de l’infant i deixar-lo més lliure, tant a l’escola com a casa. Ha promogut diverses iniciatives per fomentar la participació dels nens i nenes, com el camí escolar, el parlament dels nens o els consells municipals dels xiquets i xiquetes.

Comparteix

Icona de pantalla completa