RedactaVeu / València

Un 72,7 per cent dels consumidors no coneix les opcions de fixació de les tarifes en el subministrament elèctric, a menys d’un mes perquè finalitze el termini de les elèctriques per a adaptar-se al nou sistema de facturació, segons un estudi de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu).

L’associació informa que va realitzar un sondeig a mig miler de consumidors sobre el nou sistema de facturació del subministrament elèctric i “tan sols un 7,5 per cent afirma estar d’acord amb aquests canvis”.

A més, des d’Avacu destaquen que més d’un 92 per cent dels enquestats manifesta que no s’està oferint suficient informació sobre les modificacions.

Un 86 per cent dels usuaris consultats reconeix que la seua factura elèctrica s’ha encarit en els últims tres anys, enfront d’un 2 per cent que diu que s’ha reduït.

D’altra banda, quasi un 40% dels usuaris no sap en quina tarifa està basada la seua factura de la llum actualment i més d’un 63 per cent no té instal•lat un comptador intel•ligent en les seues llars.

Calen més campanyes d’informació i més transparència

El president d’Avacu, Fernando Móner, ha destacat que aquestes dades obliguen a “exigir més campanyes d’informació que ajuden el consumidor a comprendre els nous sistemes de facturació i en què consisteix cadascun d’ells, perquè puga decidir a quin acollir-se”.

Igualment, reclama que “es tinguen en compte les associacions de consumidors per a intervenir en la presa de decisions, no solament com a mers portaveus de la informació” i reivindica així mateix que “és imprescindible una major transparència en la fixació de preus”.

Comparteix

Icona de pantalla completa