Diari La Veu del País Valencià
40 organitzacions convoquen una manifestació per la república a València
RedactaVeu / València

La manifestació serà dissabte 7 de juny, a les 19:00 hores, a la plaça de Sant Agustí de València. El recorregut serà: plaça de Sant Agustí, Xàtiva, Colom, plaça Porta de la Mar, Palau de Justícia, Parterre, Pintor Sorolla, Barques i plaça de l’Ajuntament. En l’acte final intervindran Alfons Cervera i Rosanna Pastor en representació de totes les organitzacions sindicals, socials i polítiques que convoquen.

En la roda de premsa celebrada hui per presentar la manifestació han intervingut Toni Gisbert i Vicent Maurí en nom de les organitzacions convocants per explicar els motius que han portat a convocar aquesta manifestació. Per a aquests, és molt important el gran grau d’unitat ciutadana que s’ha produït en la convocatòria que abasta un gran espectre d’entitats de tot tipus.

També ha intervingut l’escriptor i periodista Alfons Cervera que ha posat de relleu l’esgotament del règim del 78 i l’aposta per una república. Les ciutadanes i ciutadans tenen dret a decidir sobre la forma de l’estat i sobre tot allò que afecta la seua vida. En eixe sentit, l’abdicació del rei és una mostra de la descomposició del règim i la pressió de la societat que aposta per superar una institució obsoleta per un sistema polític modern al servei del conjunt de la ciutadania.

Finalment, les organitzacions convocants fan una crida a la participació massiva i multitudinària en la manifestació de València i en totes les convocades com ara: Alacant, Dénia, Alcoi, Elx… i anuncia una nova reunió dilluns vinent per organitzar noves mobilitzacions.

A més, les organitzacions convocants es tornaran a reunir dilluns 9 de juny, a les 18 hores, a l’Octubre, per valorar la manifestació i acordar noves accions per als propers dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa