Diari La Veu del País Valencià
El TSJ obliga Educació a facilitar a EUPV l’informe d’inspecció del CEIP Altamira del Campello

RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha mostrat la seua satisfacció per una nova sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia valencià, en la qual obliga la conselleria d’Educació a entregar l’informe d’inspecció tècnica del CEIP Rafael Altamira del Campello, que havia sol•licitat el grup parlamentari el passat mes de setembre sense èxit, després que el centre fóra apuntalat per problemes amb l’estructura.

“Ja és la cinquena sentència que ens arriba en aquest sentit, fent palesa la tremenda opacitat de la consellera Català, qui impedeix de manera constant la tasca de control de l’oposició”, ha dit Barceló.

López Barceló afirma que la sentència “és meridiana i constata que el Govern valencià va incomplir la seua tasca de donar aquesta informació i per això estima la nostra demanda”.

Esquerra Unida ha exigit a Català que acate “d’immediat aquesta sentència i ens entregue la documentació que li requerim. No entenem per què ens oculta aquest informe, quan estem davant d’una qüestió de vital importància com és la seguretat d’un edifici escolar”, lamenta.

A més, la parlamentària recorda que la consellera “s’ha convertit en una icona de l’opacitat. Ha de complir aquesta sentència i altres quatre anteriors que també l’obliguen a ser transparent i a donar-nos el pla de revisió de centres educatius del País Valencià, l’informe tècnic sobre la caiguda del sòl al col•legi la Hispanitat de Santa Pola, el memoràndum de la VIU, i un contracte menor amb una empresa relacionada amb Taroncher”, recorda.

Comparteix

Icona de pantalla completa