Diari La Veu del País Valencià
Vídeo- Rainbow Warrior a València per rebutjar les prospeccions petrolieres

RedactaVeu / València

El vaixell Rainbow Warrior III de Greenpeace ha atracat aquest diumenge al port de València, coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans, per a “donar suport a la lluita contra les prospeccions petrolieres” i conscienciar la població que “hi ha alternatives netes a la dependència energètica dels combustibles fòssils”.

El vaixell, de 58 metres d’eslora i un dels més eficients del món, obri les seues portes als ciutadans fins dimarts per divulgar la campanya de l’associació contra les prospeccions, que ja ha aconseguit recollir 200.000 signatures, i ressaltar la necessitat de “parar les autoritzacions ambientals” per als sondejos petroliers tant a Canàries com al golf de València i les Balears.

Fonts de Greenpeace han subratllat que “és possible un futur amb energies netes” i “no té cap sentit que se li pose un cep al desenvolupament d’energies renovables” tot i que, al mateix temps, “es concedeixen els permisos per a l’extracció petroliera a Canàries”.

Per això, han reclamat al Govern que “ature les autoritzacions ambientals” per a les prospeccions i aposte per les renovables, perquè l’Estat espanyol “podria ser en 2050 un país cent per cent net”.

>

Imatge del vaixell de Greenpeace, que estarà atracat al port de València fins aquest dimarts.

Després de les jornades de portes obertes del Rainbow Warrior a València, el vaixell partirà a les Balears, on continuarà amb la seua campanya divulgativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa