Diari La Veu del País Valencià
‘Petroli No, Columbretes Netes’ mostra la seua oposició frontal al TTIP

RedactaVeu / Castelló de la Plana

La plataforma ‘Petroli No, Columbretes Netes‘ ha manifestat aquest dilluns, mitjançant un comunicat, la seua total “oposició” al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) “que negocien secretament la UE i els EUA d’esquena a la ciutadania, i amb l’únic objectiu de beneficiar les Transnacionals”.

En aquest sentit, la plataforma “diu no en majúscules” a “qualsevol tractat que pose en risc “els nostres drets i en especial la salut, la seguretat alimentària, els serveis públics, els drets laborals i sindicals i la privacitat de les nostres dades a Internet”

Però sobretot –indica el comunicat, ‘Petroli No, Columbretes Netes‘ s’oposa a qualsevol tractat “que amenace el medi ambient amb la liberalització del fracking i qualsevol activitat extractiva a les nostres terres i en les nostres costes”.

Per aquestes raons, la plataforma exigeix la “suspensió immediata” de les negociacions.

L’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió, conegut en llengua anglesa com Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) o Àrea de Lliure Comerç Transatlàntic, és una proposta de tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units. Actualment es troba en negociacions. Els seus defensors argumenten que l’acord seria beneficiós per al creixement econòmic de les nacions que l’integrarien, augmentaria la llibertat econòmica i fomentaria la creació d’ocupació. Per la seu banda, els seus crítics argumenten que aquestes es produirien a costa de l’augment del poder de les grans empreses, i rebaixaria els nivells de protecció social i mediambiental de forma dràstica.

Comparteix

Icona de pantalla completa