Diari La Veu del País Valencià
‘Nit tropical’ al litoral del País Valencià amb mínimes de 22ºC

RedactaVeu / Oliva

El litoral del País Valencià ha registrat una “nit tropical” amb temperatures mínimes que no han baixat dels 20 graus centígrads en nombrosos punts de les comarques costaneres, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, durant la nit de diumenge a dilluns Oliva ha registrat la nit més càlida del País Valencià, amb 21,8 graus de mínima, molt a prop dels 21,5 graus de Pego. Per la seua banda, València i Alacant registraren 20,4 graus i Castelló 19,9.

Aemet ha explicat que, internacionalment, quan la mínima no baixa de 20 graus es diu ‘nit tropical’, una circumstància que al litoral del País Valencià és molt més freqüent a l’estiu.

Les comarques del País Valencià han despertat aquest dilluns amb boires i núvols baixos d’origen marítim al litoral de València i Alacant que es dissiparan amb l’escalfament diürn. Aquesta nuvolositat que impedeix el refredament per irradiació i la curta durada de la nit, hui de 9 hores i set minuts, manté les mínimes altes al litoral.

Per a aquesta jornada de dilluns es preveuen intervals ennuvolats al matí i possibles boires o bancs de boira al litoral, mentre que a la vesprada el cel estarà poc ennuvolat al litoral i hi haurà nuvolositat d’evolució a l’interior amb probabilitat de ruixats febles en general i acompanyats de tempesta.

Les temperatures es mantindran sense canvis i els vents seran fluixos predominant la component est. El nivell de risc d’incendis forestals per aquest dilluns és 1 en totes les comarques del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa