Diari La Veu del País Valencià
L’emissora de la Universitat Jaume I emetrà programes de Catalunya Ràdio
ACN / Castelló de la Plana

Vicent Climent ha explicat que des del tancament de RTVV, la universitat forma part d’una comissió interuniversitària que analitza l’impacte educatiu de l’absència de la llengua als mitjans de comunicació així com l’impacte en la indústria audiovisual del País Valencià.

Entre altres accions, la UJI va posar en marxa un ‘banner’ amb accés directe a través del web de la universitat a l’emissió de Catalunya Ràdio i TV3. “La comunitat universitària ens demanava més i en aquest sentit hem vist la possibilitat d’emetre Catalunya Ràdio a través de la nostra freqüència”, ha explicat.

Així, el conveni de col·laboració signat amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) permet descarregar-se programes per emetre’ls posteriorment. Els programes que s’emetran són ‘La Ruta Informativa’, ‘Lletres d’Or’, ‘Converses’, ‘Els viatgers de la gran anaconda’, ‘Meteomauri’ i ‘L’informatiu Catalunya Migdia’. Seran en total 5 hores i 20 minuts setmanals.

Climent ha assenyalat que s’ha respectat l’emissió actual de la graella de Vox UJI Ràdio i també el fet que siguen programes que no tinguen falques publicitàries atès que l’emissora universitària no pot tenir interessos comercials.

El rector ha manifestat que es tracta d’un primer conveni amb la CCMA i que té la voluntat que es puga ampliar en un futur. Sobre la possibilitat que altres universitats del País Valencià adopten la mateixa mesura, Vicent Climent ha confiat que així siga i que s’està treballant a través de la comissió interuniversitària.

El rector ha assenyalat que és” importantíssim” el poder tenir mitjans en llengua pròpia perquè estiga en igualtat de condicions amb el castellà i que la UJI continuarà reclamant a les institucions que es restablisca l’anterior situació.

Vox UJI Ràdio emet per una freqüència FM que té el mateix abast que el repetidor pel qual emetia Catalunya Ràdio al cim del Bartolo, propietat d’Acció Cultural del País Valencià i que l’entitat va haver de tancar davall les fortes amenaces de multa. Segons ha explicat el rector, les ones de la ràdio universitària arriben aproximadament des de Castelló de la Plana fins a Torreblanca (Plana Alta) al nord fins Almenara (Plana Baixa) al sud i fins Onda i Borriol cap a l’interior.

Comparteix

Icona de pantalla completa