Diari La Veu del País Valencià
Torró també demana ara l’arxiu dels Borja per a Gandia

RedactaVeu / Gandia.

L’ajuntament de Gandia (Safor) demanarà al Vaticà còpia dels fons relatius a la família dels Papes Borja -Calixto III i Alejandro VI-, procedents de l’Arxiu Secret del Vaticà i que es trobaven a l’Institut d’Estudis Borgians de València des de 2007 i que han sigut traslladats a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

L’alcalde del PP, Arturo Torró, segueix els passos de la Generalitat en la reclamació d’una còpia dels arxius i, a més, insulta a l’editor i secretari de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians, Eliseu Climent.

Segons l’alcalde del PP, “Climent va menjant d’aquells que beuen del got del catalanisme” i ha utilitzat la zoologia per definir al secretari de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians: “és un peix rèmora que menja de les sobres del tauró”.

La intenció de qui, segons paraules de Torró, “és un aprofitat de la política” era seguir venent llibres i tindre sempre una subvenció, com feia amb l’exalcalde socialista José Manuel Orengo. “Climent parla poc d’arxius i molt de diners”, segons Torró, qui ha afegit que “si vol fer negoci, que és monte una empresa”.

Torró ha aclarit que “s’ampliarà l’Arxiu de Gandia amb les còpies digitalitzades que se sol·licitaren per ampliar els fons sobre els Borja”.

Comparteix

Icona de pantalla completa