Rus rebutja que Xàtiva tinga el major arxiu de documents dels Borja

Roger Cerdà (PSPV): “El PP ha tornat a mostrar el seu menyspreu pel patrimoni de la ciutat i en 7 anys no ha fet res perquè Xàtiva aculla aquest legat”
10 juny 2014 01:00h
Redactaveu / Xàtiva
 
L'Arxiu Borja conté 2,5 milions de documents digitalitzats procedents de l'Arxiu Secret del Vaticà, amb informació dels segles XV i XVI, i segons l'institut dipositari únicament calia una inversió de 20.000 € per poder impulsar les investigacions necessàries, comptant amb el suport de la Universitat de València. "Malauradament l'Arxiu Borja finalment anirà a parar a l'Arxiu Nacional de Catalunya, que sí que ha sabut valorar la riquesa del llegat documental", afirma el regidor socialista.
 
A més a més Roger Cerdà recorda que "lamentablement no és la primera vegada que el govern del PP menysprea el patrimoni de la ciutat", així ha recordat l’oportunitat que va tindre l’ajuntament d’adquirir l’antic convent de Santa Clara i que no va aprofitar, o la reconversió faraònica de la plaça de bous, "que ha perdut tot el seu atractiu i valor històric".
 
Finalment, després de l’anunci de l’eixida de l'Arxiu Borja cap a Catalunya la Generalitat i Gandia han dit que reclamaran còpies al Vaticà sobre els mateixos documents, "malgrat que els han tingut durant 7 anys al seu abast", critica el líder del PSPV. No obstant "ni després que tot el món cívic i cultural haja recriminat a les institucions valencianes que haja deixat perdre l’oportunitat, ni després de totes aquestes crítiques Rus ha sigut capaç de reaccionar per reactivar la recuperació dels arxius", lamenta Roger Cerdà.


next