Diari La Veu del País Valencià
La D.O. Xufa de València aposta pel Xufa Rock (VÍDEO)

RedactaVeu / València

El president de la Denominació d’Origen, Francesc Espinosa i el representant del festival, Carles Onsurbe, han escenificat d’aquesta manera la continuïtat d’una relació que es remunta al 2010, primer any en què es va organitzar el festival.

El Xufa Rock és un festival organitzat per l’associació Llaurant Cultura i va nàixer amb la voluntat de ser una plataforma per a promoure l’horta com a bé intangible dels valencians, la xufa, l’orxata i la llengua. El festival pren el seu nom del singular tubèrcul que es cultiva en aquesta zona i que està protegit per la Denominació d’Origen.

La present edició tindrà lloc la nit de Sant Joan en la platja de la Patacona. Els assistents podran gaudir de la bona música en valencià de La Gossa Sorda o Smoking Soul’s, entre d’altres, acompanyada d’orxata, els seus combinats o cervesa de xufa.

A més, la nit del passat dimarts 10 de juny tres components de la banda valenciana de Rock, Senior i el Cor Brutal, anunciaven la seua actuació al Xufa Rock animant a la gent a assistir-hi, desvelant així l’última confirmació i tancant el cartell del festival.

Amb aquesta confirmació és tanquen les activitats del festival que a més comptarà amb l’actuació dels Smoking Soul’s i d’activitats infantils amb el Xufa Kids, una actuació dirigida als més xicotets de la mà del grup de de teatre Rodamons.

El colofó de la festa serà una correfoc, de la mà de la colla de Dimonis de Campanar, per celebrar la nit més curta de l’any i donar la benvinguda a l’estiu amb foc i pólvora il·luminant una nit que es preveu màgica.

Per als dies previs al festival també s’han anunciat activitats, destacant la presentació del documental “Pep Gimeno BOTIFARRA, el cant de les arrels”. Un documental d’Albert Montón que compta amb la col·laboració de la Universitat de València entre d’altres, i que a Alboraia es presentarà el 20 de juny al Teatre l’Agrícola de la mà del Xufa Rock.

En paraules dels seus organitzadors: “El Xufa Rock és molt més que un concert, més que un festival. És l’esperit #hortafriendly. És la voluntat d’oferir un entreteniment cultural integral, de qualitat, sostenible i que es convertisca en l’altaveu de la mescla d’avantguarda i tradició de la comarca de l’Horta”.

El festival, que arriba enguany a la seua 5a edició, espera superar l’èxit de la passada, que va desbordar totes les previsions i va congregar a més de 7.000 persones per a presenciar el concert del grup Orxata Sound System.

Per a Francesc Espinosa, president del Consell Regulador de la D.O. Xufa de València, “la firma de l’acord simbolitza el compromís d’aquesta institució amb les iniciatives que donen suport a l’horta, l’oci sa i sostenible i contribueixen a la projecció i promoció dels productes emparats per aquest Consell Regulador”.

>

XUFA ROCK PROMO 2014 from Javier on Vimeo.

XUFA ROCK PROMO 2014

Comparteix

Icona de pantalla completa