Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra recorrerà al Constitucional la seua suspensió de les Corts
Europa Press / València

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en el jardí de les Corts després de conèixer-se que el PP havia aprovat la suspensió de la seua condició de diputada en el ple secret celebrat aquest dimecres, acompanyada pels membres del seu grup i càrrecs i treballadors de la coalició.

En aquest sentit, ha assenyalat que es tracta d’un “atac democràtic sense precedents en 31 anys del Parlament valencià” i ha lamentat que “el partit més corrupte d’Espanya no pot tirar un diputat que ha sigut posat pel poble”.

Al seu judici, és “vergonyós” que el ple s’haja celebrat a porta tancada perquè, d’aquesta manera, “la democràcia i el poble s’han quedat fora”. No obstant açò, ha advertit que “si es pensen que amb açò ens callaran estan molt equivocats”, i ha comentat que aquesta situació és un “símptoma de la podridura del PP”.

“Els molesta la gent que vota, sent i pensa diferent”, ha afirmat i per açò ha criticat que s’haja produït aquesta votació amb els vots d’imputats del PP, amb els de Francisco Camps i Rita Barberà que han donat suport al fet “que no puga ser diputada quan m’ha triat el poble”. “És una cosa que pagaran molt car”, ha dit.

Així, ha insistit que es tracta d’una “reacció desesperada a les últimes eleccions que demostra la por que tenen”.

‘Ja poden tenir por perquè no pararem’

“Doncs ja poden tenir por perquè no pararem, ni ens callaran”, ha agregat Oltra, qui ha afirmat que “lluitarem en els tribunals, en el carrer, en les institucions perquè la decència s’òbriga pas i recuperar la dignitat del poble valencià”. “Ja està bé que ens humilien”.

Per la seua banda, el síndic de la coalició, Enric Morera, ha criticat el “abús de poder” del PP, que ha “perpetrat un atac directe” contra Compromís i Oltra. Per açò, amb la presència de membres d’aquesta formació en el jardí de les Corts, han volgut demostrar que Compromís “està molt unit en la defensa de la democràcia, de l’autogovern, de les Corts i d’Oltra”.

“Mònica, estem amb tu i ens tens a tots al teu costat” perquè “sabem que el que ha passat ací és una indecència amb lletres majúscules”, ha finalitzat Morera la seua declaració.

Comparteix

Icona de pantalla completa