Diari La Veu del País Valencià
ERPV presentarà mocions als ajuntaments al voltant de l’abdicació del Rei

RedactaVeu / València.

La secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Núria Arnau, ha anunciat que la formació republicana presentarà mocions i precs als ajuntaments valencians “per la República, els processos constituents, el dret a decidir i els referèndums” arran de l’abdicació del Rei i “contra la imposició del seu hereu en una estratègia d’aparent modernització de l’Estat, ràpida, sense debat i sense que la ciutadania puga decidir”.

Arnau ha explicat que “des d’Esquerra Republicana del País Valencià reivindiquem des de sempre el dret a decidir, també en aquesta qüestió. Els grans partits han pactat una estratègia per a perpetuar l’actual sistema ràpidament i neguen una vegada més el nostre dret a decidir. Per això portarem als ajuntaments precs i mocions per tal d’exigir que no es vulneren els nostres drets col·lectius i democràtics, es respecte el dret a decidir i la possibilitat que una comunitat política de l’Estat, puga convertir-se en Estat en la forma de República, que, fruit d’un procés constitucional democràtic, permeta a la ciutadania fundar un nou sistema jurídic i polític basat en els principis de llibertat, igualtat i fraternitat. A més, per descomptat, de mostrar el nostre rebuig, com a republicans i republicanes, a la imposició d’un nou rei”.

La dirigent republicana ha afirmat que “des d’Esquerra Republicana del País Valencià seguirem reivindicant la República del País Valencià, on els valencians i les valencianes siguen tractats com a ciutadans i ciutadanes i no com a súbdits. Creiem que tenim dret a decidir lliurement el nostre futur com a poble. Considerem bàsic que els valencians tinguem totes les eines, polítiques i econòmiques per construir el nostre futur i tenir l’Estat Social i del Benestar que mereixem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa