Diari La Veu del País Valencià
Xiulada per a Català en Les Arts per la marxa del mestre Mehta
Europa Press / RedactaVeu / València

La titular de Cultura va entrar poc abans de començar la representació i en eixe moment alguns espectadors van començar a esbroncar-la i es van sentir fins i tot crits de ‘Dimissió’ i ‘Fora’. Com a resposta a l’actitud d’aquests aficionats, una altra part del públic va començar a aplaudir, la qual cosa va provocar, al seu torn, que s’incrementaren els esbroncs.

Quan van parar, va començar la funció i en el moment en què va aparèixer Zubin Mehta va sorgir un gran aplaudiment i una part significativa del públic es va posar en peus per a expressar el seu afecte al mestre.

Cal recordar que, a la fi de la passada setmana, va transcendir que Zubin Mehta va aprofitar una reunió amb el comitè artístic de l’Orquestra del País Valencià per a comunicar als músics que rebutjava l’oferta que li havia realitzat la intendent del Palau, Helga Smith, de convertir-se en director titular de la formació.

A més, Mehta estaria estudiant també abandonar el Festival del Mediterrani, certamen que ha presidit des de la inauguració del teatre d’òpera.

Mehta va ser, al costat de Lorin Maazel, una de les figures clau en l’engegada de l’ambiciós projecte del Palau de les Arts. Després de la marxa de Maazel, el mestre indi s’ha convertit en un dels col·laboradors més assidus i més volguts del públic valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa