Diari La Veu del País Valencià
Torres: ‘Mai hi ha hagut un president que humilie més la Presidència de la Generalitat que Rajoy’

RedactaVeu / València

El portaveu socialista en les Corts, Antonio Torres, ha assegurat hui que “mai en la història democràtica ha hagut un president que maltracte més aquesta comunitat que Rajoy i mai ha hagut un president que humilie més la Presidència de la Generalitat del que l’està humiliant fins a aquest moment Rajoy”.

Per aquesta raó, Torres ha plantejat al president Fabra en l’última sessió de control celebrada en aquest període de sessions, “quins passos farà per a acabar amb la discriminació i el maltractament de Rajoy” al País Valencià.

Torres ha demanat a Fabra el desbloqueig del finançament, del deute històric i la reforma de l’Estatut del País Valencià.

“El seu problema és que ací diuen una cosa i a Madrid en fan una altra, i en aquesta comunitat tenim un gravíssim problema: Rajoy ni l’escolta ni és mínimament sensible amb els problemes d’aquesta terra”, ha reiterat el portaveu socialista.

Quant al deute històric, el portaveu socialista ha plantejat a Fabra que negocie el reconeixement i faça una proposta a Rajoy, i ha plantejat que reclame la no devolució dels 16.000 milions d’euros en concepte de préstecs de l’Estat.

A més, Torres ha afegit que, malgrat aquesta situació de discriminació, “per tres vegades” el PP ha retirat de l’ordre del dia del Congrés dels Diputats la reforma de l’Estatut que permetria disposar d’un finançament d’acord a la població. La propera setmana torna a estar en disposició de discutir-se, per la qual cosa ha preguntat al cap del Consell si “demanarà una altra vegada la retirada de la reforma que ens permetrà tenir un millor nivell d’inversions o la mantindrà”.

Finalment, el portaveu socialista ha recriminat al cap del Consell que no es torne a sotmetre a una sessió de control fins d’ací a quatre mesos, a l’octubre, i ha apuntat que “si aquest parlament funcionara amb normalitat tant el president com el Consell compareixerien per informar o rendir comptes en la Diputació Permanent, com ocorre en el Congrés dels Diputats”. “Aquestes Corts es tancaran per vacances una vegada més per a evitar el control parlamentari”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa