Diari La Veu del País Valencià
EUPV dóna suport a la cadena humana contra les prospeccions petrolieres
RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV en les Corts, Víctor Tormo, ha anunciat la seua presència i el suport de la seua formació política a l’acte de protesta convocat per la Plataforma Petroli No Columbretes Netes per aquest diumenge dia 12 de juny en la reserva natural i que consistirà a formar una cadena humana des de les escales del port fins al far.

“El PP ha jugat a l’oportunisme polític en aquest assumpte –ha manifestat Tormo-, ens ha quedat ben clar que el Consell no té cap interès en pressionar el govern estatal perquè detinga les prospeccions petrolieres en l’entorn de les Illes Columbretes per no incomodar Soria”.

Per a Tormo, aquesta qüestió “contrasta amb la croada que va engegar el PP per impedir les prospeccions quan governava el PSOE”.

El diputat assegura que les prospeccions signifiquen un “atac directe” contra el nostre medi ambient, la nostra pesca i el nostre turisme “que no podem tolerar”.

Segons Tormo, “tenim clar que si el govern no defensa els interessos de la ciutadania, haurà de ser la ciutadania mateixa qui, mitjançant accions de protesta, ature aquesta bomba ecològica i econòmica que ens volen instal•lar a prop del parc natural de les Illes Columbretes”.

Finalment, el parlamentari ha recordat que els guanys privats d’una empresa no poden significar la ruïna de tota la societat castellonenca, “el PP vol malvendre el nostre futur a canvi de petroli, aquest diumenge els direm que no”.

Segons la plataforma Petroli No, Columbretes Netes organitzadora de la cadena humana, més d’un centenar de persones s’han mobilitzat per donar suport a aquesta acció, amb la qual es pretén “fer un crit d’alarma davant la ineficàcia d’un govern autonòmic que no es mulla i d’un govern estatal plegat als interessos especulatius d’una empresa privada”.

La protesta serà gravada per a la realització d’un vídeo per a la seua difusió. Així, les càmeres gravaran totes les persones en un ‘travelling’ que recorrerà sense interrupció el camí. Al final, i des de l’alt, es demanarà a la gent que agite al vent les banderoles “com a fi de l’acció”.

Es tracta d’una acció reivindicativa per a protegir el medi ambient, “en què serem molt respectuosos amb l’entorn, al tractar-se d’un espai protegit molt fràgil” han declarat des de la Plataforma, que aquest divendres celebrarà una roda de premsa en la Casa de Cultura de Castelló per presentar tots els detalls de l’acte reivindicatiu previst per a aquest diumenge.

Comparteix

Icona de pantalla completa