Diari La Veu del País Valencià
Protesta en solidaritat amb Mònica Oltra a Castelló de la Ribera

RedactaVeu / Castelló de la Ribera

En solidaritat amb la diputada Mònica Oltra, per l’acord de les Corts Valencianes amb la majoria del PP de suspendre la condició de diputada per un mes, els dos regidors de Gent de Castelló i d’Esquerra-Compromís, acompanyats de quasi trenta simpatitzants i membres del col·lectiu, es van quedar a la porta de l’Ajuntament tot el temps que va durar el ple extraordinari, on el PP té majoria absoluta de 8 de 13 representants.

Fins que van eixir els assistents al Ple, 7 regidors del PP, 1 del PSPV-PSOE i 1 d’EU, i dos o tres persones del públic majoritàriament membres del PP local, i el Sr. Alcalde va tancar les portes de l’Ajuntament, els regidors, membres i simpatitzants de GCiE-Compromís, van romandre amb un cartell que posava: “Totes i tots som Mònica Oltra”, amb una foto de la visita que va fer la diputada a Castelló de la Ribera per assabentar-se de la situació dels serveis públics que depenen de la Generalitat Valenciana.

El portaveu del grup municipa, Òscar Noguera, va declarar a La Veu que “Mònica Oltra havia estat defensant els serveis públics de Castelló de la Ribera que depenen de la Generalitat Valenciana, com és la construcció de la nova escola pública Severí Torres, el centre de dia, el centre de salut i l’IES Vicent Gandia i d’aquesta forma denunciem la gran injustícia que ha fet el PP, del que formen part el grup popular de l’Ajuntament, per a fer-los arribar directament la protesta per la barbaritat que han fet els seus dirigents de València”. A més a més, va recordar que “Mònica Oltra va donar la cara davant de més de 200 persones en un sopar obert a preguntes directes del públic que es va fer en setembre de 2013”.

La plaça de l’Ajuntament estava molt tranquil·la, només van fer acte de presència dos patrulles de la Guàrdia Civil, tres o quatre veïns, alguns d’ells militants del PP que no paraven d’enviar missatges amb els seus mòbils, i els concentrats. Amb aquesta gest GCiE-Compromís va mostrar la seua solidaritat amb la diputada Mònica Oltra.

La coalició GCiE-Comromís va obtindre 2 representants en l’Ajuntament de Castelló de la Ribera en les eleccions de 2011 (8 el PP, 2 EU, 1 PSPV-PSOE). Aquest col·lectiu es va constituir com agrupació d’electors en l’any 2007, amb el nom de Gent de Castelló i d’Esquerra, candidatura formada per independents i militants d’ERPV, i va traure 1 regidor en 2007. En 2001 es va unir a la Coalició Compromís, encara que Gent de Castelló no s’ha integrat en la seua estructura i continua formada per persones no afiliades a cap partit polític.

Comparteix

Icona de pantalla completa