Diari La Veu del País Valencià
Indignació per les ‘desmesurades’ primes de la selecció espanyola si guanya el Mundial
RedactaVeu / Madrid

La portaveu d’Esports de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Carme Sayós, ha registrat una pregunta a la Cambra Baixa dirigida al govern de l’Estat sobre les primes “desmesurades” que cobraran els jugadors de la selecció espanyola de futbol si guanyen el Mundial de Brasil.

En concret, Sayós demana una valoració al Govern de Mariano Rajoy sobre aquestes remuneracions extraordinàries en cas de victòria i denuncia que “superen amb escreix i, fins i tot, doblen” les d’altres seleccions com Brasil o Alemanya.

La portaveu d’Esports de CiU al Congrés qüestiona que es premie els futbolistes seleccionats amb un complement “excessiu” en un context de crisi econòmica i social com l’actual. “”Em sembla bé que, si van a treballar, tinguen dret a una remuneració i cotitzen per ella, però trobe reprovable que se’ls done una prima i que aquesta siga desmesurada, i més quan la quantitat del premi dobla la dels jugadors de la selecció alemanya”.

És per això que Carme Sayós denuncia aquests complements econòmics per als jugadors espanyols en cas de guanyar el Mundial de Brasil ja que, al seu parer, hi ha “altres necessitats més urgents per atendre com el tercer sector, la gent gran i les famílies que es troben davall el llindar de la pobresa”.

720.000€ per jugador

La crisi no sembla afectar la Federació Espanyola, ja que les xifres de les primes s’haurien elevat un 20% des del Mundial de Sud-àfrica, que van ser de 600.000 euros.

Així, cada jugador s’emportarà 720.000 euros si Espanya guanya el Mundial. En cas de subcampionat, la quantitat seria de 360.000 euros, mentre que per les semifinals la xifra és de 180.000, per quarts 120.000 i per huitens 60.000. Si cau eliminada en la primera ronda, no hi hauria cap prima.

Després de fer-se públiques les primes que podrien rebre els jugadors de la selecció espanyola en cas de guanyar el Mundial, són moltes les veus que han mostrat la seua indignació, com ara CiU.

La RFEF és l’única federació esportiva que renuncia a les subvencions de l’Estat. Els seus ingressos són molt alts i no té necessitat de rebre una quantitat dels PGE, com sí fan la resta de federacions. La selecció espanyola compta amb 19 patrocinadors que aporten grans quantitats. Per tant, els més de 16,5 milions d’euros que s’enduran els jugadors ixen íntegres de la Federació Espanyola de Futbol.

Els nombrosíssims patrocinis esportius (19 patrocinadors), els diners que dóna la FIFA per guanyar el Mundial (uns 30 milions d’euros) i les suculentes quantitats que la selecció espanyola trau per cada partit amistós que disputa, fa que afrontar aquesta quantitat no siga cap problema.

Comparteix

Icona de pantalla completa