Torna la lògica: bandes de música i pilota tornen a Cultura

Amb la marxa de Serafín Castellano de Governació, la Conselleria de Cultura ja té les competències en societats musicals i la pilota valenciana
13 juny 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

Les competències sobre societats musicals i pilota valenciana, que fins ara gestionava la Conselleria de Governació, han sigut assignades de nou a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, segons arreplega un decret del president de la Generalitat que determina les Conselleries de la Generalitat. El repartiment de competències s'ha produït només un dia després que Castellano deixara la Conselleria de Governació.

El decret, que entra hui en vigor després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat, suposa la tornada a la Conselleria de Cultura d'unes competències que van ser traspassades en 2010 a la Conselleria de Governació, dirigida llavors per Serafín Castellano.

El decret pel qual es van transferir les competències des de Cultura a Governació va entrar en vigor el 27 de gener de 2010, i des de llavors, col·lectius com la Federació de Societats Musicals (FSMCV) i els partits de l'oposició reclamaven que es tornara a la situació anterior.


next