Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional declara nul l’ERO de Coca-cola i obliga a readmetre 1.190 empleats
RedactaVeu / Europa Press / Madrid

L’Audiència Nacional ha declarat nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en Coca-cola Iberian Partners, que afectava 1.190 empleats i que va suposar el tancament de quatre plantes, inclosa la d’Alacant, la qual cosa suposa la reincorporació dels treballadors afectats als seus llocs de treball, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de la sentència.

En concret, el jutge ha condemnant l’empresa a la readmissió dels empleats amb l’abonament dels salaris deixats de percebre després de l’anunci de l’expedient.

Des de CSI-F s’han felicitat per la sentència, ja que, en la seua opinió, es tracta d’un ERO “injustificat”, al no existir les causes econòmiques per a materialitzar un acomiadament col•lectiu de grup, tenint en compte que es tracta de diverses empreses.

Fonts del sindicat han confiat que la companyia complisca amb la sentència de manera voluntària i que resolga els problemes en la mesa de negociació.

Salinas: ‘El problema ara el té l’empresa, perquè la gent ha de tornar’

Per la seua banda, el president del Comitè d’empresa de Coca-cola a Alacant, s’ha mostrat “emocionat” i “satisfet” davant la sentència que declara nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pel qual es va tancar la planta alacantina i es va acomiadar o es van traslladar 90 empleats, i ha considerat que “el problema ara el té l’empresa” ja que els treballadors han de tornar a la planta.

En declaracions a Europa Press, Salines ha insistit que “ara el problema el té l’empresa -que va desmuntar una part de la fàbrica alacantina després d’aplicar l’ERO-, no el tenim nosaltres. La sentència estableix la reincorporació immediata, de manera que la gent ha de tornar a treballar a Alacant”.

Dels 90 treballadors afectats, 60 van ser traslladats a la fàbrica de València i una trentena acomiadats o acollits a baixes voluntàries.

“A València ja hi ha 15 companys treballant i la resta ens incorporàvem ara al juliol. El que no sabem és si haurem d’anar a València i demanar l’execució de sentència per a tornar”. Mentre que els que es van acollir a baixes incentivades “hauran de tornar a treballar a Alacant”, ha indicat Salines.

Comparteix

Icona de pantalla completa