Diari La Veu del País Valencià
Militars s’uneixen a l’extinció de l’incendi de la Vallesa (Vídeo)
Europa Press / RedactaVeu / València

Un total d’entre 300 i 400 xalets han hagut de ser desallotjats, segons han informat fonts del 112, les qual han afegit que el foc afecta principalment al terme de riba-roja i que es treballa en l’extinció de tres punts.

L’avís del foc ha sigut rebut a les 14.17 hores i inicialment s’han mobilitzat una brigada amb una autobomba i sis mitjans aeris. Així mateix, els efectius d’emergències han desallotjat per prevenció alguns habitatges de la urbanització ‘València La Vella’.

No obstant açò, degut a l’avanç de les flames s’ha ampliat el dispositiu, amb deu mitjans aeris, als quals se sumen dos helicòpters de la UME.

Així mateix, a les 14.00 hores una trucada alertava d’un incendi en Cims de Calicanto. Per a la seua extinció s’han mobilitzat a primera hora dues brigades amb dues autobombes, dues dotacions de bombers i tres mitjans aeris, si bé a les 19 hores participaven en l’extinció del foc un total de 17 mitjans aeris, 9 brigades, 3 brigades helitransportades i 7 dotacions de Bombers València. El foc ha quedat controlat a les 18:30 hores, segons fonts del 112.

>

Vídeo: Compromís per Paterna

Compromís per Paterna recorda que el control de la Vallesa s’ha caigut del pressupost

Ara són dos policies locals sense formació forestal els qui estan a la torre de vigilància.

El portaveu municipal de Compromís a Paterna, Juanma Ramón, afirma que “de nou hui la Vallesa està en flames. I ho fa per culpa de l’equip de govern del PP que dilluns va retallar en la vigilància forestal de la Vallesa i en el Consorci de Bombers. Surrealisme, caos, irresponsabilitat i mala gestió del PP, que ara està cremant-se a la Vallesa, un bosc la protecció del qual depén del caos i els interessos del PP en aclarir-se si aquesta tasca és servei municipal o no. Desgavell que es manifesta en la reacció molt lenta dels mitjans per tal d’apagar el foc i que només una regidora del PP, Maria Villajos, també ha arribat tard”.

A més a més, “l’equip de govern ja va aprovar una autoesmena als seus pressupostos de 2014 en els quals s’ha carregat la protecció de la Vallesa i ha decidit deixar de pagar al Consorci de Bombers, al qual resulta que també se li deuen diners, tal i com va explicar Intervenció. A l’estiu, època crítica d’incendis i amb la sequera tan agressiva d’enguany, retallar en protecció del bosc de la Vallesa és un error descomunal. I hui, malauradament, ho hem comprovat”.

“Amb aquest ja és el tercer incendi que pateix en poques setmanes la Vallesa, ara controlada per dos policies locals que no tenen formació forestal, i després que el mes passat, a proposta de Compromís, s’aprovara una moció per millorar la protecció de la Vallesa. Desconeixem si l’alcalde ha fet alguna gestió en aquest sentit, abans de tornar-se’n a Xina. Però si els mitjans de protecció continuen igual, la resposta és que ni s’ha preocupat en avançar cap millora de protecció per al pulmó verd de Paterna”.

Imatge de l’incendi de la Vallesa Paterna des de Bétera. Foto: @Franpermu

Comparteix

Icona de pantalla completa