Diari La Veu del País Valencià
Zubin Mehta: ‘Potser València hauria de fer un moviment independentista’

RedactaVeu / València.

El director d’orquestra d’origen hindú Zubin Mehta és aquests dies notícia a València per la seua decisió de deixar de col·laborar amb el Palau de les Arts, on estava al capdavant de la direcció del Festival del Mediterrani. La raó per la qual Mehta abandona el projecte són els diners. No és, però, una diferència pel sou que rep per la seua tasca, sinó per la falta de fons que, en la seua opinió, rep l’òpera de València tant per part de la Generalitat Valenciana com del govern espanyol, segons publica el diari ARA.

Així, en unes sorprenents declaracions a TV3, Mehta assegura: “No sé per què Madrid odia València. Potser València hauria de fer un moviment independentista”.

Mehta va reconèixer estar disgustat pel tracte discriminatori que el ministeri de Cultura atorga al Palau de les Arts de València respecte a altres coliseus artístics com el Teatre Real de Madrid o el Liceu de Barcelona.

“Si nosaltres (el Palau de les Arts) tinguérem els diners de Madrid que li donen al Liceu seríem molt feliços”. “Me n’alegre pel Liceu però nosaltres els hauríem de rebre també”, afegeix.

El director d’orquestra d’origen hindú Zubin Mehta.

Comparteix

Icona de pantalla completa