La Generalitat no respecta la cooficialitat lingüística vigent, segons el Síndic

Després de les queixes de diversos ciutadans sobre la informació de CACSA, li demana que evite qualsevol discriminació lingüística
14 juny 2014 01:00h
Europa Press / RedactaVeu /  València
 
En la seua resolució, insta així el departament de Máximo Buch al fet que "tinga en compte la cooficialitat lingüística vigent" i permeta gestionar les comunicacions en castellà i valencià als subscriptors d'aquest servei de 'newsletters'.
 
Aquest expedient té el seu origen en la queixa d'un ciutadà que, a la fi de 2011, va rebre un correu electrònic del Departament de Màrqueting de Cacsa exclusivament en castellà i, després de sol·licitar rebre la informació en valencià, li van respondre que per motius tècnics només podien enviar 'newsletters en una llengua' i havien optat pel castellà "perquè és la majoritària".
 
El Síndic, a la vista de l'informe de l'administració, va deduir que solucionaria el problema i va donar per solucionada la queixa, encara que amb el compromís de vetlar perquè la Conselleria "complira i executara, d'una manera ràpida, el que indicava en el seu informe".
 
Per aquest motiu, davant una nova queixa per aquest assumpte, va realitzar dos requeriments a la Conselleria al desembre de 2012 i al març de 2014, sense que li conste haver rebut cap escrit, per la qual cosa va decidir resoldre l'expedient amb les dades de què disposava.
 
La síndica en funcions, Emilia Caballero, recorda que des de la Conselleria van assegurar en el seu moment a la institució que s'havia engegat una operativa que garantisca que tota la informació que es publica en la web estiga en castellà, valencià i anglès i que les 'newsletters' sobre aqueixos continguts estiguen disponibles tant en castellà com en valencià, llengües cooficials del País Valencià.
 
"Efectiva i real implantació" de la cooficialitat
 
Caballero manté que "no hi ha dubte sobre la manifesta obligació de les administracions públiques, tant autonòmiques com locals, d'adequar, des d'un punt de vista lingüístic, les vies o els mitjans de comunicació amb els administrats" i facilitar les relacions mitjançant la "efectiva i real implantació" de la cooficialitat d'ambdues llengües, segons estableixen la Constitució, l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.
 
A més, subratlla que "la cooficialitat ha de quedar patent en totes les administracions de l'administració pública" i evitar "qualsevol forma de discriminació lingüística". El Síndic agrega que "la legislació vigent quant a l'ús del valencià és clara i no admet cap interpretació" .
 

Descargas

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next