Diari La Veu del País Valencià
Albiol (EUPV): ‘Denunciarem en Europa les prospeccions de Cairn Energy’

RedactaVeu / Port del Grau de Castelló.

L’eurodiputada d’IU, Marina Albiol, ha participat junt amb el parlamentari autonòmic Víctor Tormo, en una acció reivindicativa de caràcter simbòlic al Port del Grau de Castelló, organitzada per la Plataforma Petroli no, Columbretes netes, de la qual Esquerra Unida forma part, contra les prospeccions petrolieres autoritzades pel Govern espanyol.

Albiol ha denunciat que les prospeccions de l’empresa Cairn Energy “acabaran amb el tresor que representen les Illes Columbretes i tot el que suposen en relació al turisme, la pesca i el medi ambient”. L’eurodiputada d’IU també ha criticat “la manca de pressió del Consell per evitar aquestes prospeccions, les quals, recordem que suposarien una agressió sense precedents a la zona”. Albiol també ha anunciat que la formació d’esquerres denunciarà en el Parlament Europeu les prospeccions de Cairn Energy en les Columbretes.

Albiol considera que les prospeccions petrolieres a les Illes Columbretes “són un gran perill per al medi ambient, la pesca i el turisme de les nostres comarques”. “El Govern de Rajoy i el Consell de Fabra no poden fer oïts sords a les protestes del sector pesquer, que veu amenaçat el seu mode vida per aquestes prospeccions. Estem davant d’una agressió de primer ordre que només beneficia les butxaques d’interessos privats”, explica l’europarlamentària d’esquerres.

La Plataforma Petroli No, Columbretes Netes comunica:

“A causa de les desfavorables condicions en l’estat de la mar, l’acció prevista per a hui diumenge 15 de juny en les Illes Columbretes ha hagut de ser ajornada. La pròxima convocatòria per a dur a terme l’acció serà el dissabte 21 de juny.”

No obstant açò, aquest matí, lluny de desanimar-se per la mala sort, han volgut deixar novament palés el rebuig al projecte que Cairn Energy, de connivència amb el ministre Soria i amb tot el govern del PP, tracta de dur a terme en aigües del golf de València. Aquest rebuig és extensible a tots els projectes similars que s’estan duent a terme en tot l’Estat espanyol.

La plataforma ha mostrat la seua aposta per un canvi en el model energètic, per anar desestimant un model que entenen caduc i a l’excés perillós, com és el model basat en hidrocarburs fòssils. Aposten per prioritzar les energies renovables que ens permeten avançar en la consecució d’un model energètic més sostenible i compatible amb la salut del planeta i de les persones.

L’acció ha consistit en mostrar banderoles amb el lema ‘Petroli No, Columbretes Netes’ envoltant de forma simbòlica, per part d’un centenar de participants, el vell far de la plaça de la Mar.

Compromís

Un nodrit grup de membres de Compromís ha participat hui en l’acte de protesta que pretenia embarcar fins a les Columbretes una cadena humana per manifestar-se en les illes contra les prospeccions petrolieres. El coportaveu de la coalició en les comarques de Castelló i regidor de Cabanes, Carles Mulet, la regidor de Castelló, Ali Branca, el portaveu de Joves amb Iniciativa i membre de l’Executiva Nacional de Compromís, Pablo Grajeda, o el representant de l’agrupació de Benicàssim, Juanma Segarra, han estat alguns d’estos mebres.

Des de Compromís, Carles Mulet ha reiterat el compromís de la coalició en les lluites mediambientals i socials de les comarques de Castelló ” ens hem quedat molt despagats per no poder arribar fins a les illes, era tot un acte simbòlic que desmostra fins a quin punt les Columbretes és un dels símbols més sagrats i identitaris de qualsevol persona de les comarques de Castelló, encara així, esperem poder participar la propera setmana, i per la nostra banda, des dels ajuntaments, diputació, corts i congrés dels diputats, continuarem la nostra lluita en defensa dels espais naturals i en l’exigència d’un nou model energètic que deixe d’apostar per fer malbé el territori

Comparteix

Icona de pantalla completa