Diari La Veu del País Valencià
El TSJ valencià declara nul·les les declaracions d’impacte ambiental de Vaersa
RedactaVeu / València

La Justícia ha declarat nul•les les declaracions d’impacte ambiental de Vaersa, gràcies a l’acció d’Intersindical Valenciana.

Així, una sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha declarat com a “via de fet” la utilització espúria de comandes de gestió de la Conselleria de Medi Ambient a Vaersa.

Això significa que en realitat eren les i els tècnics de Vaersa els qui feien tot el treball de les declaracions d’impacte ambiental, suplantant el treball del personal funcionari.

Aquesta sentència ha estat possible per un recurs d’Intersindical Valenciana, en el qual ha col•laborat una persona que ara està a CGT.

Segons un comunicat d’Intersindical Valenciana, “el fet és que centenars de declaracions d’impacte ambiental, des de grans obres públiques als més afamats PAIs dels gloriosos anys del ‘boom immobiliari’ -per exemple, Sociópolis-, estan davall el dubte de si podran ser anul•lats d’ofici seguint els criteris de la sentència”.

Les declaracions que s’anul•len estan entre 2007 i 2009, però, segons Intersindical, el mateix sistema Vaersa “s’ha aplicat des de 2003, quan Rafael Blasco era el conseller de Medi Ambient, i fins ara mateix”, per la qual cosa “totes elles haurien de revisar-se d’ofici”.

Intersindical demana a Fabra que no recòrrega la sentència

Davant aquesta sentència del TSJ valencià, Intersindical ha demanat al president Fabra “que pose trellat” i que “no recórrega la sentència –interpose cap recurs de cassació-, perquè no té sentit allargar inútilment l’agonia”.

Així mateix, Intersindical demana al cap del Consell que “ordene a la seua consellera Isabel Bonig, titular d’Infraestructures i Medi Ambient, “que cesse immediatament de realitzar les declaracions d’impacte ambiental amb el sistema esmentat”.

En tercer lloc, el sindicat exigeix a Fabra que ordene a l’esmentada consellera Bonig “que incoe expedient de revisió d’ofici de totes les declaracions d’impacte ambiental des d’almenys 2003, que anul•le totes aquelles aprovades amb el sistema Vaersa i que siguen novament redactades per personal funcionari de la Conselleria”.

En aquest enllaç es pot llegir la sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa