Diari La Veu del País Valencià
Demanen reforçar els centres de la Seguretat Social de la demarcació de València
RedactaVeu / València

El sindicat CSI•F reclama al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social que reforce tots els Centres d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) amb què compta a la demarcació de València del País Valencià.

El sindicat destaca la saturació d’aquestes oficines, que assumeixen la informació i tramitació de múltiples tasques, com les prestacions per maternitat, paternitat o incapacitat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•F) explica que mentre que a la ciutat de València existeixen cinc CAISS, en la resta obrin cada dia les seues oficines altres onze. Estan situades a Gandia, Alzira, Aldaia, Llíria, Ontinyent, Sagunt, Requena, Sueca, Torrent, Xàtiva i Catarroja.

Segons el sindicat, en els últims anys la seua plantilla ha baixat a causa de l’amortització de places. “Açò ha provocat un increment del treball per als empleats públics que s’han mantingut en les seues places”, indiquen.

CSI•F assenyala que aquesta situació reverteix en el ciutadà, ja que “augmenta el temps que tarden a donar-li cita prèvia per a tramitació, que en l’actualitat se situa en tres dies”. També es tradueix en llargues cues, en hores punta, per a informació, com ocorre, per exemple, en el CAISS de Juan Llorens, en la ciutat de València.

La central sindical subratlla que l’atenció a l’usuari milloraria amb un increment de la plantilla de treballadors. Per a aconseguir-ho proposa que el Ministeri d’Ocupació no amortitze vacants i que oferisca totes les existents.

De la mateixa manera, reclama que no es produïsquen més clausures de locals. Referent a açò recorda que l’oficina de Port de Sagunt va tancar al juliol de l’any passat teòricament per a l’estiu. Des de llavors no ha reobert.

Comparteix

Icona de pantalla completa