Diari La Veu del País Valencià
Morera anuncia PNL per al refinançament del deute valencià

RedactaVeu / València.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha denunciat que la Generalitat, “està pagant als bancs uns interessos altíssims pel deute, a un preu d’usura que estan aprofitant les entitats bancàries per a rescatar-se, i ho estan fent a costa dels diners públics”. Per eixe motiu, Morera ha anunciat que presentarà una Proposició No de Llei en el parlament valencià perquè es renegocie tot el deute valencià, “abans de la presentació i aprovació dels Pressupostos de la Generalitat de 2015, perquè no podem perdre un any més en aquesta qüestió”.

En eixe sentit, Morera ha assenyalat que amb una renegociació del deute públic valencià “ben feta”, les arques de la Generalitat ingressarien, o millor dit, no pagarien 800 milions més a l’any, uns diners “molt necessaris que es podrien emprar per allò que és necessari, per ajudar a milers de famílies valencianes que passen per una situació d’emergència. Per crear ocupació, per generar riquesa i per mantindre els serveis públics”.

Segons Morera, “la solució passa per renegociar tot el deute públic valencià d’una manera global, amb totes les entitats bancàries implicades. Per això, necessitem l’autorització i la col·laboració del govern estatal. Compromís sempre ha demanat una solució global al problema del deute, un deute que no hem generat els ciutadans i ciutadanes però que condiciona el nostre benestar. És urgent superar els interessos altament absurds i abusius del 7% que estem pagant i buscar una solució que no hipoteque el futur de les valencianes i els valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa