Diari La Veu del País Valencià
Jaume Sastre abandona la vaga de fam

M. Ramis/ A. Agüera / Dbalears.cat

Jaume Sastre ha aturat a les 16 hores d’aquest dilluns la vaga de fam pel diàleg a l’educació, just quan la jornada que feia quaranta s’acabava i començava la quaranta-una d’ençà que inicià la seua protesta, el dijous 8 de maig.

Així ho ha anunciat l’equip de col·laboradors que l’ha assistit durant tot el temps que ha durat la simbòlica acció a la Casa Llarga, en una roda de premsa a aquest indret mateix.

Segons han indicat, Sastre no ha estat present a la compareixença a causa de l’afebliment de les setmanes de lluita, encara que han volgut tranquil·litzar tothom indicant que es troba bé de salut. Així mateix, continuarà uns dies més a les instal·lacions de la casa que coordina Jaume Santandreu, on començarà la seua recuperació per decisió expressa del docent.

En l’acte, en el qual han pres part alguns representants de l’Assemblea de Docents al costat d’amics i familiars, s’ha criticat l’actitud “inhumana” i “sorda” del president del Govern, José Ramón Bauzà, qui ha romàs impassible durant tot aquest temps.

Així mateix, han agraït els milers de suports rebuts, i han valorat molt positivament una acció que, tot i el “sacrifici personal”, ha servit per “vertebrar un front d’agermanament comú” arreu dels territoris de parla catalana.

El docent no ha assolit l’objectiu d’asseure en una negociació real i efectiva els membres del Govern amb la comunitat educativa al complet, com a fonament per acabar amb el conflicte educatiu. Però en canvi, Sastre ha esdevingut immillorable altaveu de la reivindicació de bona part del sector educatiu illenc, pel manteniment d’una educació pública, de qualitat i en català.

Comparteix

Icona de pantalla completa