Diari La Veu del País Valencià
Inicien una petició perquè TripAdvisor permeta escriure opinions en català
RedactaVeu / València

@TripAdvisorES: permeteu l’ús del català per escriure ressenyes i opinions’. Aquesta és la petició iniciada per Josep Manuel Andrés en change.org després que escriguera un comentari en aquest portal turístic per valorar un restaurant on havia dinat.

“Solc escriure ‘reviews en diferents idiomes, però aquesta vegada em va passar una cosa que mai abans m’havia passat: TripAdvisor em va enviar un correu electrònic explicant que la meua opinió no podia ser publicada perquè estava escrita en català”, explica el promotor d’aquesta petició.

Josep Manuel explica en la petició que li sembla “absurd” que el popular portal Tripadvisor “no permeta valorar un restaurant de proximitat català en llengua catalana i que en canvi sí permeta fer-­ho en turc o indonesi”.

“No entenc quin problema hi ha que cadascú escriga els reviews en el seu idioma i més si és l’idioma del restaurant que vols valorar, com és el cas”, apunta.

L’iniciador de la petició argumenta que el català és una llengua amb més de 10 milions de parlants repartits en diversos països i ha estudis que han demostrat que és molt emprat a Internet, per la qual cosa, denuncia “no té sentit que un portal com TripAdvisor, que presumeix de tenir més de 2 milions d’usuaris a l’Estat espanyol, no permeta el seu ús a l’hora d’escriure ressenyes, especialment quan sí que permet comentar en noruec o danès, llengües que no arriben als 6 milions de parlants”.

Comparteix

Icona de pantalla completa