Diari La Veu del País Valencià
Escola aconsegueix al TSJ que el Pare Català recupere la línia en valencià
RedactaVeu / València

“És la cinquena vegada consecutiva que Rafael Carbonell perd davant dels tribunals en accions jurídiques empreses per l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana. És la cinquena vegada que el Tribunal Superior de Justícia valencià dictamina que aquest responsable polític actua de forma il·legal i pren decisions que vulneren els drets lingüístics de les famílies que trien estudiar en valencià. Pel bé de la societat valenciana i del funcionament normalitzat del nostre sistema educatiu demanem que se cesse Rafael Carbonell, un polític que ha vulnerat profundament la LUEV i l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia”, ha declarat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

A més, la interlocutòria dictada pel TSJ imposa les costes processals que ha generat la peça de mesures cautelars a la Generalitat Valenciana.

L’Administració valenciana té un mes per executar el dictamen del tribunal i el pròxim curs el CEIP Pare Català comptarà amb les tres línies educatives en valencià amb les quals va començar aquest curs.

El Tribunal Superior de Justícia valencià valida així el procés que va seguir el Consell Escolar del CEIP Pare Català quan va demanar per a aquest curs una línia més d’ensenyament en valencià mitjançant un Projecte Lingüístic de Centre.

El TSJ valencià deixa patent la il·legalitat comesa pel secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, ja que va actuar sense que cap tribunal haguera dictat sentència sobre el recurs contenciós administratiu de data 27 de gener de 2014 pel qual una família del CEIP Pare Català demanava que la línia en valencià en la qual cursa el seu fill de 3 anys es reconvertirà a castellà, la qual cosa va desencadenar el conflicte a l’escola. “Rafael Carbonell es va avançar a un procés judicial pel qual encara queda decidir si aquesta família té o no raó i, fins que no dictamine, la situació al CEIP Pare Català torna a la normalitat amb que s’havia començat aquest curs 2013-2014”, s’ha destacat des de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana, que és des d’on s’han preparat els arguments jurídics i la documentació a les més de 70 famílies afectades del CEIP Pare Català per la resolució, ara invalidada, de Rafael Carbonell.

Els pares i mares de 1er d’Infantil del CEIP Pare Català han rebut amb satisfacció la resolució cautelar emesa per la justícia que confirma que els alumnes estaven correctament matriculats en valencià i que la Conselleria no podia de cap de les maneres llevar-los eixe dret.

“Els pares hem constatat que el jutge fonamenta i admet la cautelar en reconèixer totes les reclamacions de caire psicològic, pedagògic, legal i de drets lingüístics que fèiem els pares”. Els pares valorem que la “justícia confirme que la comunitat escolar del Pare Català havia procedit de manera correcta en l’elaboració del Pla Lingüístic del Centre i que per això els nostres fills estaven correctament matriculats en valencià. A partir d’ara, només esperem que la Conselleria procedïsca amb la major diligència possible a reorganitzar els arranjaments escolars d’acord a la sentència del jutge”.

Comparteix

Icona de pantalla completa