Diari La Veu del País Valencià
El TSJ obliga per setena vegada al Consell a lliurar documentació sol·licitada per EUPV

RedactaVeu / València

La Sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia ha estimat el recurs interposat pel diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, contra la decisió del Consell de denegar l’accés del parlamentari autonòmic a la documentació que havia sol•licitat mitjançant l’article 12 del Reglament de Les Corts, segons ha informat Esquerra Unida.

Concretament, el Consell es negà a lliurar a Blanco els estudis d’opinió trimestrals realitzats en virtut d’un contracte adjudicat per la Conselleria de Presidència a l’empresa Datos de Opinión SL, així com les fitxes tècniques dels estudis, entre altres.

El parlamentari d’esquerres ha celebrat aquesta decisió del TSJ: “Una sentència més que ha guanyat Esquerra Unida contra el Consell més opac de la història”.

“En aquest cas -ha recordat Blanco- per les enquestes de 2009; han passat cinc anys i el Consell d’Alberto Fabra es nega a donar-nos els resultats d’uns estudis que foren pagats amb diners públics”.

“Per això exigirem responsabilitats polítiques i també penals, perquè hi ha qui utilitza el Govern com millor li convé, gastant diners públics per a incomplir de manera sistemàtica la llei, recórrer les sentències sabent que es van a perdre generant un crebant econòmic a tots els valencians”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa