‘A Xàtiva ni tenim rei ni en volem!’ Crespons negres als balcons

Concentració aquest dijous davant el Monument als Maulets de Xàtiva en rebuig a la proclamació de Felipe VI
18 juny 2014 01:00h

RedactaVeu / Xàtiva

Les assemblees de la Costera d’Endavant, Arran i Xàtiva Renaix han convocat totes les veïnes i veïns de Xàtiva i de la comarca la Costera a participar aquest dijous 19 de juny a les 20 hores en la concentració que tindrà lloc davant el Monument als Maulets “en commemoració per la crema de la nostra ciutat a mans de Felip V i per rebutjar la proclamació del nou borbó, Felip VI”, segons han informat en un comunicat.

Al mateix temps, els organitzadors de la concentració han fet una crida a tota la ciutadania a penjar banderes de Xàtiva amb crespons negres als balcons durant la jornada del 19 de juny.

Segons apunta el text de la convocatòria, “a Xàtiva no oblidem que fa just 307 anys per ordres del primer borbó es va saquejar  i incendiar la ciutat, intentant esborrar-la del mapa, per la resistència que va oposar”. 

A més, afegeixen que “a Xàtiva tampoc oblidem que la monarquia borbònica fou reinstaurada pel dictador feixista Francisco Franco, que designà Juan Carlos I de Borbón el seu successor”, com tampoc obliden que “la monarquia és una institució antidemocràtica, en què el tron s’hereta sense que la ciutadania hi puga dir res”.

'És hora que el poble prenga la iniciativa'

Amb aquests arguments, els organitzadors de la protesta consideren que “és hora que el poble prenga els carrers i la iniciativa” i que “dels enderrocs dels règim instaurat en la mal anomenada transició democràtica, del capitalisme que ha deixat milions de persones a l’atur, milers de famílies sense casa, que retalla els drets bàsics com la sanitat i l’educació, que precaritza encara més la vida de les treballadores, amb reformes laborals injustes... alcem un nou país, sense reis ni prínceps, on allò important no siga el mercat, sinó les condicions de vida de les persones”.
 

El comunicat finalitza fent una crida a totes les treballadores i treballadors a “plantar-se davant aquest intent de segona transició que ens volen colar de nou”, d’aquesta “rentada de cara d’una monarquia plena d’escàndols, episodis foscos i corrupteles”, per la qual cosa conviden tothom a participar en els actes previstos per al proper 19 de juny.
next