Diari La Veu del País Valencià
Naix la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català

RedactaVeu / Barcelona.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català que la integren: l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC, La Veu forma part d’aquesta associació des de l’inici de l’edició del nostre diari digital), l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), ja és una realitat. El projecte s’ha oficialitzat, finalment, amb la signatura de l’acta fundacional en l’acte presidit pel conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, qui ha destacat el “compromís i la generositat” de les associacions durant el procés.

L’entitat busca potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les diferents associacions i els seus editors. Un projecte que “neix amb la voluntat de sumar, de buscar avantatges en tot allò que és comú, tot mantenint la independència i llibertat d’acció de cada associació” ha destacat Alfons Udina, president de l’AMIC.

Les tres associacions que agrupen gairebé 500 capçaleres en llengua catalana representen el gruix més important de mitjans de comunicació del país i tenen “la responsabilitat com a editors i com a associacions de premsa de construir un mapa de comunicació que inclogui emissors i receptors de tots els Països Catalans (Catalunya, País Valencià, Illes Balears, la Franja de Ponent i Andorra) ha explicat Lluís Gendrau, president de la Federació i de l’APPEC.

“Cadascuna mantindrà la seva identitat però quedarà reforçada pel treball en comú” ha explicat Carles Ayats, president de l’ACPC. Entre els primers projectes comuns encetats fins al moment destaquen l’iQuiosc.cat, el Quiosc o la Nit de les Revistes, i d’altres que estan en procés com la creació d’un Banc de Continguts Multimèdia i el Llibre Blanc de la Comunicació a Catalunya.

Finalment, l’expresident de l’AMIC, Ramon Grau, ha assenyalat: “El que defineix al conjunt dels nostres mitjans és la proximitat amb el territori i els seus ciutadans, i ara és moment de sumar i pensar en gran”.

Comparteix

Icona de pantalla completa