Diari La Veu del País Valencià
Gandia acull aquest dijous una concentració pel dret a decidir

RedactaVeu / Gandia

EUPV-Gandia i EUPV-la Safor han anunciat la seua assistència a la concentració que, amb el lema ‘Volem decidir’ se celebrarà a Gandia aquest dijous 19 de juny, a les 20 hores, a la plaça de l’Ajuntament de Gandia.

Ambdues organitzacions han fet una crida a tota la població de la comarca de la Safor “perquè manifesten democràticament el seu dret a decidir entre monarquia i república amb un nou procés constituent”.

La concentració coincideix amb el dia de la coronació del nou monarca Felipe VI, però també, segons fonts d’EUPV, “amb una nefasta data per al record ja que, va ser un 19 de juny, fa 307 anys, quan un altre Borbó, en aquell cas Felipe V, va ordenar cremar i exterminar la població de Xàtiva”.

Durant la concentració es realitzarà una assemblea entre la gent i els partits i col•lectius assistents, així com una votació simbòlica per a saber l’opinió dels ciutadans de la comarca.

Aquesta concentració reivindicativa s’integra dins de les milers de concentracions i manifestacions unitàries convocades en tota la geografia de l’Estat Espanyol per a expressar el dret a decidir de la ciutadania d’un nou model d’Estat lliure de monarques i l’inici d’un nou procés constituent.

Comparteix

Icona de pantalla completa