La Generalitat dóna cinc dies per a sol·licitar ajudes als menjadors escolars

Tant la Diputació de València com la Generalitat, l'única cosa que han fet és posar pedaços amb uns programes fonamentals
18 juny 2014 01:00h
RedactaVeu / València.

La diputada socialista, Concha Andrés, ha qualificat de “impresentable i vergonyós” que la Generalitat Valenciana done tan sols cinc dies de termini per a la presentació de sol·licituds per a les ajudes als menjadors escolars durant els mesos d'estiu”.

Així, ha denunciat que “és incomprensible” que després dels nombrosos advertiments que des de fa temps porten realitzant les ONG, els centres escolars, així com els treballadors socials, s'establisca un termini de “tan sols cinc dies”. “Sabien que aquesta situació es produiria en els mesos d'estiu, per la qual cosa no sabem si el que pretenen és que els ajuntaments no arriben a temps i així hagen d'assumir els costos d'uns serveis bàsics”, ha denunciat.

En aquest sentit, ha denunciat la falta de coordinació entre les dues administracions. “Mentre la Diputació ofereix ajudes per als mesos de juliol, agost i setembre, la Generalitat tan sols ofereix ajudes per als mesos de juliol i agost; però a més coneixem que el menú diari que ofereix la Diputació és de 3,80 euros, mentre el de la Generalitat és de 4,25 euros”, ha assenyalat Andrés.

Per tot açò, la diputada socialista ha reclamat una “major i millor coordinació, perquè és imprescindible per a garantir aquest pla d'alimentació infantil a tots els xiquets en igualtat de condicions durant els tres mesos que no aniran als menjadors escolars”.

Concha Andrés també s'ha referit a la “escassa inversió”, tant per part de les Diputacions com de la Generalitat. Així, ha recordat que la Diputació de València té previst destinar 500.000 euros per als municipis de menys de 20.000 habitants, mentre que els municipis de més de 20.000 de tot el País Valencià, que suposen al voltant d'1.600.000 habitants, rebran de la Generalitat tan sols 300.000 euros, més els 900.000 que provenen dels fons finalistes del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Una xifra que, segons ha assenyalat Andrés, “serà insuficient per a donar servei a tots els municipis”. “Sobretot, -ha puntualitzat la diputada socialista-, si tenim en compte que encara no sabem res del que pensen fer les Diputacions d'Alacant i Castelló”. “La qual cosa demostra que estem davant un programa que està en l'aire”, ha matisat.

A més, la diputada socialista ha subratllat que es tracta d'unes ajudes econòmiques que no estan exclusivament dirigides a un pla d'alimentació per a tots els xiquets en situació de necessitat, sinó que es tracta d'un programa que engloba també activitats d'oci i temps lliure.


 
next