Diari La Veu del País Valencià
ERC justifica l’absència en la proclamació: ‘No cal fer comèdia’
ACN / Barcelona

Junqueras no té cap interès en el relleu dinàstic al capdavant de l’Estat. “El meu objectiu no és veure com ens entenem amb un Estat que mai ha volgut entendre’s amb nosaltres, que no té cap intenció de pactar res significatiu amb nosaltres”, ha insistit el líder republicà. “El meu objectiu és la llibertat del meu país, la democràcia i que els ciutadans tinguin les millors eines per garantir la justícia social”, ha subratllat.



Al líder republicà tampoc li interessen les raons que hagen portat Juan Carlos I a abdicar en el seu fill. “Que ho facin pel que vulguin i com vulguin”, ha indicat. “El que hem de fer nosaltres és defensar la democràcia i els interessos dels ciutadans de Catalunya”, ha recalcat.


Ni Alfred Bosch ni Joan Tardà ni Teresa Jordà assisteixen aquest dijous a la proclamació del nou monarca al Congrés dels Diputats perquè no confien en les institucions espanyoles. “Quan n’hem tret una cosa de profit? Quan hi ha hagut un reconeixement efectiu dels nostres drets col·lectius i socials? Si no ha passat mai, és perfectament raonable pensar que no passarà”, ha opinat el president republicà.



Finalment, no ha volgut valorar l’assistència del president de la Generalitat, Artur Mas, als actes institucionals previstos a Madrid. El president d’ERC s’ha limitat a dir que és una decisió que correspon a Mas i que ell no opina sobre el que fan els altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa