Diari La Veu del País Valencià
L’exposició de Manuel Boix tanca amb 10.000 visites
RedactaVeu / València

La Universitat ha informat que l’exposició viatjarà ara al Centre d’Art Contemporani ‘À cent mètres du centre du monde de Perpinyà’ (França), on romandrà fins al pròxim 28 de setembre.

L’exposició, que ocupa la sala més gran de l’edifici històric de la Universitat, la Sala Acadèmia, presenta una nova sèrie pictòrica de quinze obres de gran format, algunes de les quals superen els sis metres d’amplària, i que Boix ha realitzat ‘ex profeso’ per a aquesta exposició comissariada per Abel Guarinos.

En la sèrie, l’artista Premi Nacional d’Arts Plàstiques, viatja en el temps per a crear una nova sèrie que s’inspira especialment en l’ampli patrimoni cultural i científic conservat en la Universitat de València.

A més, les peces que van ser fonts d’inspiració per a Boix, s’exposen juntament amb les obres de l’artista, per la qual cosa en la sala es pot apreciar el globus terraqüi de Willen Janszonn i Jan Blaeu del segle XVII, o algunes mostres de la col·lecció entomològica de la Universitat.

En el Claustre de la Nau, i en una clara picada d’ullet a la Universitat, s’han instal·lat les cinc escultures ‘Els Borja’ de Boix, que serveixen de reclam al públic i que, alhora, recorden el Papa Alejandro VI com a “figura clau” en la fundació de la Universitat de València fa més de cinc-cents anys. No obstant açò, segons han comunicat les mateixes fonts, aquestes escultures no viatjaran a Perpinyà i romandran en el Claustre de la Universitat de València tres mesos més.

Comparteix

Icona de pantalla completa