Diari La Veu del País Valencià
Nou intent de cadena humana a Columbretes contra les prospeccions petrolieres
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La Plataforma Petroli No, Columbretes Netes tornarà a la càrrega aquest diumenge 22 de juny, amb la realització de l’acte reivindicatiu que va haver de ser ajornat diumenge passat per la mala mar.

Des de la Plataforma Petroli No, Columbretes Netes, amb el suport unànime de totes les organitzacions que la conformen, han acordat embarcar aquest pròxim diumenge dia 22 de juny, per a realitzar l’acte en reivindicació d’una costa lliure de prospeccions petrolieres.

Segons un comunicat de la Plataforma, la resposta de la gent, “després de la decepció de no poder realitzar la protesta diumenge passat” a conseqüència del mal estat de la mar, ha sigut “extraordinària”.

En aquest sentit i de manera “quasi unànime”, totes i cadascuna de les persones que pensaven traslladar la reivindicació “in situ” a les Illes, han confirmat la seua presència en aquest nou intent de “visibilitzar l’oposició de tota la societat a aquelles pràctiques altament contaminants, com és la cerca i explotació d’hidrocarburs en el Golf de València”.

L’acció consistirà en fer una cadena humana des de les escales del port fins al far, en fila. Cada persona exhibirà una banderola i es realitzarà un vídeo per a la seua difusió. El vídeo gravarà totes les persones en un ‘travelling’ que recorrerà sense interrupció el camí. Al final, i des de l’alt, es demanarà a la gent que agite al vent les banderoles com a fi de l’acció.

“Es tracta d’una acció reivindicativa per a protegir el medi ambient, en la qual serem molt respectuosos amb l’entorn, al tractar-se d’un espai protegit molt fràgil” han anunciat des de la Plataforma.

Doble vara de mesurar

Així mateix, en boca de Xavier del Señor, un dels portaveus de la Plataforma, “volem denunciar la doble vara de mesurar per part de l’equip de govern de Castelló, que va portar al paratge natural de les Illes Columbretes als representants del Comitè Executiu de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, donant totes les facilitats per la realització del desplaçament, amb tots els permisos concedits, però, en canvi, per a aquesta acció reivindicativa “comptem amb l’exigència de Conselleria de baixar en grups de vint persones i amb entrebancs per part de l’ajuntament per presentar l’acte en un edifici públic”.

Xavier del Señor ha indicat que és “vergonyós que se’ls ompli la boca defensant la reserva marina i després actuen de forma contrària, no deixant desenvolupar aquesta reivindicació”.

Els membres de la Plataforma Petroli No, Columbretes Netes han anunciat que igualment donaran visibilitat al seu rebuig a les prospeccions “encara que no ens deixen realitzar la cadena humana” i que continuaran reivindicant i denunciant aquesta pràctica “altament contaminant” que pot suposar “la mort biològica i ecològica de les nostres costes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa