Diari La Veu del País Valencià
Rita ‘desbloqueja’ amb el Govern estatal el pla del Cabanyal

Destruir El Cabanyal: ‘Irrenunciable’ per a Barberá, per Sergi Tarín

RedactaVeu / València.

Després de quasi dos anys de negociacions, Govern i Ajuntament de València han aconseguit un acord per a desbloquejar les obres del pla del Cabanyal, paralitzades des d’abril del 2010.

L’alcaldessa Rita Barberà ha anunciat aquest matí un pacte per a mantenir la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar, amb algunes modificacions, per a preservar l’essència de l’ordre ministerial aprovada per l’anterior Executiu socialista.

Pel que respecta a les zones d’inici d’obres, el més avançat quant a la compra d’habitatges per a l’enderrocament és el bulevard Sant Pere, que a més queda fora de la zona declarada Bé d’Interès Cultural.

En total, la societat pública gestora del pla del Cabanyal té un terç dels 1.600 pisos i locals que han de derrocar-se.

L’acord, ha concretat Rita Barberà, consisteix principalment en “alinear els edificis nous de manera que permeten alliberar la trama històrica i veure-la”. Barberà ha destacat que amb aquesta eixida es manté la prolongació de Blasco Ibáñez fins al mar “amb 48 metres d’ample, com estava previst”.

A més, la proposta de l’Ajuntament contempla reduir el nombre d’immobles afectats en la Zona BIC en un 35 per cent, disminuir les altures de la zona BIC de 5 a 3, amb la qual cosa baixa l’edificabilitat un 15 per cent, i mantenir la Llotja del Peix.

Per a Barberà, “aquesta solució acceptada pel Ministeri, conserva els elements més importants del PREPI per a l’equip de govern, com la prolongació, els edificis protegits en el pla i totes les dotacions”.

“Era necessari adaptar el pla per a protegir la trama històrica i s’ha aconseguit a través de l’alineació d’edificis”, ha dit l’alcaldessa.

Comparteix

Icona de pantalla completa