Diari La Veu del País Valencià
L’AVL dóna suport al projecte de Llei d’Impuls de la Cultura i del Mecenatge

RedactaVeu / València.

La Junta de Govern de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha valorat molt favorablement l’avantprojecte de Llei d’impuls de l’activitat cultural i del mecenatge al País Valencià, que promou el Consell, al considerar que permet incentivar accions en favor del valencià, al temps que proporciona instruments legals per a assolir una equiparació amb el castellà.

L’informe de l’AVL contempla el mecenatge com un element positiu per a la projecció de l’ús social de la llengua, a través de l’acció concertada dels poders públics i de l’altruisme del teixit social valencià.

Alhora, la institució normativa aporta algunes consideracions al text inicial en la línia de reforçar la presència de la llengua pròpia

Eixes propostes estan dirigides al foment de les traduccions d’obres d’autors valencians i d’altres llengües al valencià, i en general a la promoció de totes les manifestacions artístiques i audiovisuals que tinguen com a mitjà d’expressió lingüística el valencià.

Finalment, l’Acadèmia proposa que la distinció de ‘Gran Mecenes’ del País Valencià, prevista en l’avantprojecte, porte el nom de Pere Maria Orts i Bosch. L’AVL justifica aquesta petició per la seua impagable labor filantròpica en favor del patrimoni cultural valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa