Diari La Veu del País Valencià
Barberà estaria prevaricant si el pla del Cabanyal passa pel mig del barri
RedactaVeu / ACN / València

La plataforma veïnal Salvem el Cabanyal ha advertit aquest divendres a l’Ajuntament de València i el govern espanyol que podrien cometre un delicte de prevaricació prolongant l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar passant pel mig del barri en el marc de les actuacions del ‘Pla Cabanyal’.

A través d’un comunicat, la plataforma ha respost a l’anunci de l’alcaldessa de València, que aquest divendres ha informat del desbloqueig del pla.

‘Salvem el Cabanyal’ alerta que l’ordre del Ministeri de Cultura que protegeix el barri com a Bé d’Interès Cultural (BIC) no permet prolongar l’avinguda perquè es trenca amb la trama singular del barri, element fonamental del conjunt històric.

“En cas d’existir un pacte per escrit, en document oficial, els qui ho hagen signat podran ser culpables d’un claríssim delicte de prevaricació, un Pla que mantinga la prolongació haurà de ser posat en coneixement de tots aquells organismes que, per a redactar l’ordre ministerial, van informar el pla derogat per la mateixa ordre, i a la vista del que van dir aleshores, tornarien a declarar il•legal un pla que mantinguera la prolongació”, remarquen.

Imatge de les càrregues policials al Cabanyal l’any 2010 quan els manifestants intentaven impedir els enderrocaments.

Foto: José soler (ACN)

L’associació de veïns, que s’oposa des de fa 14 anys al projecte urbanístic, ha informat a més a través d’una nota de premsa que l’Ajuntament de València ha perdut un nou recurs al Suprem contra la sentència de l’Audiència Nacional que avala l’ordre ministerial.

‘Salvem el Cabanyal’ alerta que l’ordre ministerial protegeix tot el barri i que tot ell és considerat conjunt històric cosa que fa que, tot i les modificacions incloses, el Pla continue sent il•legal.

Sobre l’anunci de l’alçament de la suspensió de llicències d’obres al barri, ‘Salvem el Cabanyal’ considera que si es permet és perquè l’ordre ministerial no preveia aquesta suspensió.

Comparteix

Icona de pantalla completa