L'Àgora va costar 100 milions d'euros i a penes acull 5 actes l'any

El Consell es nega a aclarir si ha passat alguna inspecció de bombers requisit per a obtenir la llicència d'activitat
25 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
L’Àgora té 'innombrables problemes de goteres que ha patit des de la seua posada en funcionament, tot i que tan sols ha acollit 16 actes públics en poc més de tres anys. Evidentment, es tracta d'un edifici caríssim i absolutamente infrautilitzat, una autèntica ruïna perpetrada entre Camps i Calatrava', conclou Blanco. L'edifici ha costat més de 90 milions d'euros, més de cent si s'expliquen els honoraris de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava
 
El diputat d’EUPV recorda que l'Acord del Consell pel qual es declara la Ciutat de les Arts i de les Ciències bé d'interès general, i que exclou per tant els seus diferents edificis de l'obligació de disposar de llicència ambiental i de la resta de permisos establits per la normativa autonòmica i les ordenances municipals, 'ni està publicat en el DOCV ni es pot trobar en el Registre d'Acords del Consell del servidor ARGOS de la web de la Generalitat'.
 
Per aquest motiu, en la comissió li ha demanat al secretari autonòmic que es comprometera a facilitar aquest Acord, la còpia del qual ja ha sol·licitat per via reglamentària, així com l'expedient complet de la declaració de la Ciutat de les Ciències com bé d'interès general. El diputat critica també que el representant del Consell no haja respost 'si L’Àgora o la discoteca de L’Umbracle han passat alguna inspecció tècnica del servei de bombers', requisit imprescindible per a obtenir la llicència d'activitat si no s'haguera promulgat la dita declaració. 'Què passarà si es produeix algun sinistre? De qui serà la responsabilitat? Els tràgics successos del Madrid Arena haurien de fer reflexionar el Consell sobre aquest tema, ja que el vertader interès general ha de ser protegir la seguretat de les persones i no les decisions dels polítics del PP', afirma Blanco.

 
 
next