Petició perquè Ikea faça un ús seriós del valencià i no el ridiculitze

‘Els demanem que ens respecten i incorporen, tal com fan a altres territoris, el valencià com a llengua per accedir a la seua web i la seua botiga. Tot i que la inauguració ha estat sinònim de menyspreu, els demanem que rectifiquen’, diu la sol·licitud
20 juny 2014 01:00h

RedactaVeu / València

Una ciutadana del País Valencià ha iniciat una petició en change.org perquè la botiga d’Ikea, recentment inaugurada a Alfafar, faça un “ús seriós del valencià” a la seua web i botiga “i no ridiculitzen la llengua” dels valencians.

El text de la petició creada per Lídia Hervàs, de València, i dirigida a @Ikea_Spain, argumenta que “el valencià és i ha de seguir sent una llengua viva, útil al nostre territori”. 

Per aquesta raó, continua el text de la petició creada fa dos dies, “ens sentim agredits i insultats amb la utilització que en fa IKEA, emprant-la per jocs naïfs, falòrnies i populisme”.

“En definitiva, ridiculitzen la llengua i els valencianoparlants, ignorant-nos en la comunicació seriosa i oficial de l’empresa, és a dir la pàgina web i la retolació de la botiga”, es denuncia en la petició.

Per tots aquest motius, la sol•licitud, que compta amb 750 firmes de suport, demana als responsables de la firma sueca “que ens respecten i incorporen, tal com fan a altres territoris com Catalunya, País Basc i Galícia, el valencià com a llengua per accedir a la seua web i la seua botiga”.
 

Finalment, el text de la petició defensa que “tot i que la inauguració ha estat sinònim de menyspreu, els demanem que rectifiquen”.
 


Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next