Diari La Veu del País Valencià
Rubio: ‘Fabra gasta 7.600€ al dia a promocionar la seua imatge’

RedactaVeu / València

El diputat socialista i portaveu adjunt en les Corts, Rafael Rubio, ha denunciat que Fabra “gasta cada dia 7.616 euros de diners públics a promocionar la seua imatge”.

D’aquesta manera, ha destacat que en el període de Govern de Fabra, que va des de l’1 de gener de 2012 fins a aquest mateix mes, “s’ha gastat en campanyes de Promoció Institucional, que no deixen de ser campanyes públiques de promoció de la seua imatge, un total de 8.339.841 euros”.

Rubio ha apuntat que les campanyes informatives a nivell institucional són “importants” per donar a conèixer als ciutadans els serveis als quals poden accedir, “però sota aqueixa aparença el que realment s’està realitzant des de la Generalitat són campanyes de promoció de la imatge de Fabra”.

Així, ha recordat que “açò va lligat al fet que en el seu moment va contractar un ‘coach professional dedicat exclusivament a modelar la seua imatge, perquè fóra més receptiva per als ciutadans”.

El diputat del PSPV-PSOE ha subratllat que “l’única cosa que és evident és que ix molt car, perquè a aquests més de vuit milions d’euros, que es gasten directament des de Presidència, cal sumar els diners gastats en altres campanyes que es realitzen directament des de les conselleries”. En concret, les campanyes centrades en la imatge del President de la Generalitat s’organitzen i paguen des de la Direcció general de Promoció Institucional.

Molta campanya, però baixa valoració ciutadana

Per tant, ha assenyalat que “estan sota el seu estricte control, el de Fabra i el dels seus col•laboradors més propers, i el que tracten és de llançar i afermar la seua imatge, que tal com apunten les enquestes, compta amb una baixa valoració entre els valencians”.

Rubio ha insistit que “una vegada més, el PP està desviant diners públics a una funció que gens té a veure amb l’interès general, com és el fiançament de la imatge del president de la Generalitat” i ha destacat que “als socialistes ens sembla un insult, i més en moments de greu crisi econòmica com el qual pateixen moltíssimes famílies valencianes”.

El portaveu adjunt en Els Corts ha posat l’accent que “aquests diners no s’estan destinant a treballar per millorar la situació dels ciutadans, sinó que se centra únicament en la imatge de Fabra i en els interessos electorals del PP”.

Al mateix temps, ha assenyalat que “en un moment de crisi també per als mitjans de comunicació, és evident que destinar una quantitat econòmica important a pagar publicitat, sense que aquesta siga per criteris de venda i difusió, cerca temperar les possibles crítiques que puguen fer”.

Finalment, Rubio ha apuntat que “aquesta despesa seria perfectament evitable i, en tot cas, si és necessari gastar-ho s’hauria d’emprar en altres qüestions més urgents i necessàries, com és pal•liar els greus problemes que pateixen milers de famílies valencianes a causa de la crisi econòmica i de la nefasta gestió del PP en els últims anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa