Diari La Veu del País Valencià
Gravacions policials situen Cotino com nexe entre Camps i Enrique Ortiz
RedactaVeu / València

Unes converses telefòniques intervingudes per els membres de la UDEF situen el president de les Corts, Juan Cotino, com nexe entre l’expresident Francisco Camps i el constructor Enrique Ortiz, per aconseguir suposadament adjudicacions milionàries per al constructor i per a l’empresa Sedesa.

Les converses intervingudes en l’escàndol de corrupció urbanística a Alacant i publicades pel rotatiu ‘El Mundo’, demostren que Cotino, ex home fort de Francisco Camps, actuava com a corretja de transmissió entre Ortiz i la Generalitat, amb el concurs del seu nebot Vicente Cotino, l’amo de l’empresa Sedesa i que, com Enrique Ortiz, està imputat en el cas Gürtel per, suposadament, finançar irregularment el PP valencià a canvi d’adjudicacions milionàries.

Els diàlegs presenten Juan Cotino com la persona que obria camí als dos empresaris per aconseguir adjudicacions milionàries, o que els posava en contacte amb la cúpula de l’extinta CAM per solucionar-los els seus problemes.

En un dels diàlegs, a finals de novembre de 2008, s’escolta a Ortiz i a Vicente Cotino negociar com traure profit del concurs de parcs eòlics del País Valencià. Volien que el Consell els adjudicara el pla a través de l’empresa Diversia Concessions i Serveis SL, i per aconseguir el seu l’objectiu varen tirar mà de Juan Cotino.

Així, en la conversa entre Enrique Ortiz i Vicente Cotino aquest li diu: “Escolta, una altra cosa, vaig estar parlant amb el meu oncle (Juan Cotino) del de Diversia, llavors em va dir que li explicàrem nosaltres el projecte a ell, que ell ho parlaria amb Paco [en referència a Francisco Camps], que és un bon projecte per a la Generalitat.

“Açò es pot amanyar o què?”

En altra conversa gravada tres dies després, Ortiz, s’interessa pel tema; “Açò es pot amanyar o què?”, li pregunta a Vicente Cotino, a la qual cosa aquest li respon: “Oblida’t, està tot el peix venut (…) No perdes ni un minut (…) Anirà Bancaixa amb Iberdrola, és un acord global”. A l’any següent, i com va predir Cotino, el concurs es va adjudicar a Iberdrola Renovables.

Vicente Cotino està imputat en la peça de Gürtel que investiga si empreses contractistes de la Generalitat van pagar a Orange Market -filial de Gürtel a València- per serveis no prestats que emmascaraven actes electorals del PP. Des de 1998, Sedesa va facturar 800 milions en obres del Govern valencià, segons documentació oficial.

Vicente i Juan Cotino van declarar en l’Audiència Nacional per l’anotació dels anomenats ‘papers de Bárcenas’ que al•ludia a un lliurament de 200.000 euros en B en la seu del PP.

En la visita del Papa, on es van repartir tres milions de diners públics a través dels contractes de Canal 9, Juan Cotino apareix com qui “tallava el bacallà”, l’enllaç amb els membres de l’Església, a la qual sempre ha estat pròxim com a membre destacat de l’Opus.

Comparteix

Icona de pantalla completa