Diari La Veu del País Valencià
EUPV participa en la cadena humana de Columbretes
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Esquerra Unida participa hui en el vaixell reivindicatiu Petroli No Columbretes Netes, juntament amb un centenar de persones de diferents organitzacions ecologistes, polítiques, sindicals, culturals i socials.

L’eurodiputada d’IU, Marina Albiol i el diputat autonòmic d’EUPV, Víctor Tormo, estan participant aquest diumenge en la travessia reivindicativa a les illes Columbretes, organitzada per la plataforma Petroli No Columbretes Netes.

Tormo ha assenyalat: “participem en aquesta acció, perquè volem defensar el nostre litoral front l’amenaça de les prospeccions petrolieres”. El vaixell arribarà a les illes i els participants desplegaran banderoles reivindicatives mentre filmen l’acció en vídeo.

Tant Albiol com Tormo han acusat directament els governs dels PSOE i PP de “tenir intenció directa d’hipotecar el futur dels valencians i valencianes, recolzant unes prospeccions que solament són negoci per a l’empresa concessionària, i suposaran una bomba de rellotgeria per a les costes valencianes”, expressa el parlamentari.

Esquerra Unida alerta que si no es prohibeixen de manera total les prospeccions petrolieres el futur pesquer i turístic “està en perill a l’igual que la riquesa mediambiental que representen les illes Columbretes”, apunta Tormo.

L’acció prevista en Columbretes per a aquest diumenge consistirà en fer una cadena humana des de les escales del port fins al far, en fila. Cada persona exhibirà una banderola i es realitzarà un vídeo per a la seua difusió. El vídeo gravarà totes les persones en un ‘travelling’ que recorrerà sense interrupció el camí. Al final, i des de l’alt, es demanarà a la gent que agite al vent les banderoles com a fi de l’acció.

Segons els organitzadors de la protesta, es tracta d’una acció reivindicativa per a protegir el medi ambient, en la qual han anunciat que seran molt respectuosos amb l’entorn, al tractar-se d’un espai protegit molt fràgil.

Comparteix

Icona de pantalla completa